Og det var herlig å høre gospelkoret akustisk igjen, med kun Sjur Lundstein som akkompagnatør på tangentene. For denne gangen kom alle stemmene godt til sin rett, samt mange av de flotte detaljene i sangprakten. Akustikken i Ringsaker kirke var som skapt for koret, og publikum støttet godt opp under prestasjonene, med mye klapp og rop, og til og med litt sang.

lekre detaljer

At koret leverer sine varer, vet vi fra før, og slik sett overrasker det ikke mer. Men det holder den høye standarden! Sjangeren er godt innarbeidet blant sangerne, og dirigenten Siri Christensen spiller sitt instrument, koret, med stor innlevelse og følsomhet.

Ganske så tidlig i konserten, i «When Jesus Come», viste de hvor samkjørte de var, særlig i hvordan de sang på ordet «come». Alle sangere smakte lenge på m-en, flere ganger, for så å dra ordentlig på oo-en i samme ordet. Samtidig sang de så uanstrengt og ledig, også da det ble ordentlig hallelujastemning blant «menigheten», og Siri fikk opp trøkket og fikk publikumet til å klappe takten.

Slike øyeblikk var det flere av, mens stemningen hele tiden ble roet ned av litt roligere ballader. Slik sett ble taket aldri løftet helt.

STJERNESOLIST

Men det tok av flere ganger, og i hvert fall med solist Lill Regine Skaug. Med enormt mye groove og soul i stemmen sto hun stødig på scenen, og ble med rette backet up av koret i hele to låter. I «Mary don’t you weep», forresten uten komp, leverte koret utfordrende rytmiske partier. «For every mountain» var desidert konsertens høydepunkt. En fantastisk låt, som ble bygget opp til en gedigen klimaks, og hvor Lill Regine overgikk seg selv når det gjaldt soul og innlevelse.

Personlig

Siri Christensen ga mye av seg selv, både med ord og i musikalsk forstand. Det var herlig å se hvor gira hun ble, særlig i «This Little Light of Mine», hvor hun stadig vendte seg mot tilhørerne og fikk dem til slutt til å synge med. Det var så mye glede og innlevelse å spore blant koristene, og høre hvordan de mente hvert ord de sang, slik at en kunne bli fristet til å bli frelst på stedet. Nesten da.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.