-Jeg har altså laget stoffet her, med tanke på at vi alle må bli mjøsinger uansett hvilken side av Mjøsa vi bor på, innleder Geirr Lystrup fra bak en suppeskål.

En visesanger og en kordirigent sitter på hver sin side av et bord på en kafé. De samarbeider om et spesielt musikkprosjekt, som er åpent for, og rettet mot, bosatte rundt «Innlands-perlen».

Fellesskap rundt Mjøsa

Visjonen til Geirr Lystrup og Erland Dalen er å skape identitet rundt der vi bor.

-Mjøsa er ikke noe som skiller de som bor rundt. Derfor har jeg laget et prosjekt som forener Mjøsa, med sang og musikk. Den beste måten å få fram en brei, folkelig tyngde på, er at sangene blir sunget av mange. Derfor kor. Det er der Erland Dalen kommer inn, sier Lystrup og gir «mikrofonen» videre til dirigenten .

-Jeg jo jobbet sammen med Geirr i flere settinger før. Nå er det snakk om å invitere sangere inn til et prosjektkor. Vi inviterer både etablerte sangere, og sangere som ikke har sunget så mye i kor, til å bli med. Vi starter til høsten, og det er gratis å være med, forklarer Erland Dalen.

«Lyden av Mjøsa»

-Når man jobber med en tekst, eller en melodi, så gror det fram et større og større bilde. Jeg jobber mest med gitaren min og enkle arrangementer. Derfor er det livsviktig å knytte samarbeid, sier visesangeren.

Geirr Lystrup kommer med sitt album «Lyden av Mjøsa» i sommer, og det er denne musikken som skal arrangeres for prosjekt-koret.

-Erland har veldig mye erfaring i å få full kvalitet ut av kort øvingstid. Dette prosjektkoret kommer til å bestå av mange forskjellige typer sangere. Jeg har store forventninger til samarbeidet med Erland, forteller Lystrup.

-I disse dager er det så mye kamp mellom Hamar, Gjøvik og Lillehammer. Kamp om å være best. Erland Dalen referer til nyhetsbildet, tidens lokalpolitikk, og politiske spill.

-Det er mye krig innen det politiske miljøet, og etableringsmiljøet, legger han til.

Visesanger Geirr Lystrup og kordirigent Erland Dalen vil altså bringe innlandsfolket sammen, med korprosjektet basert på Lystrups kommende album. Konserten går av stabelen den 22. oktober, i Hamar Kulturhus.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.