• Samarbeider om sting: Tonje Kristiansen Bertini (Hamar kulturhus), Morten Midtlien (kultursjef i Hamar kommune), Solbjørg Tveiten (kultursjef i Stange kommune), Viggo Sundmoen (adm. dir i HOA), Espen Røhne (Venues) og Ørnulf Ring (sjef for Festspillene i Elverum).Foto: Anders Grobstok Dalen

Det var en stolt gjeng som på kulturhuset i går kunne slippe nyheten om utendørskonsert på Stortorget med Sting og fullt band den 6. august. Budsjettet for konserten ligger i overkant av 5 millioner kroner.

– Vi har gått inn med litt kapital hver, så vi har en sikkerhet for å kunne begynne med prosjektet. Hovedansvaret ligger knyttet til Hamar kommune, for det må plasseres et sted. Men det er i utgangspunktet et samarbeidsprosjekt hvor formålet er likt for alle aktørene, sier Midtlien.

– Et unikt samarbeid

Bak signeringen ligger et unikt samarbeid mellom kommunene Hamar og Stange, Festspillene i Elverum, Hamar Olympiske Anlegg (HOA) og bookingbyrået Venues. Venues bidrar ikke økonomisk, men står bak bookingen og kontrakteringen med Live Nation Norge, landets største konsertarrangør. Sparebanken Hedmark er også en betydelig økonomisk bidragsyter.

– Sparebanken Hedmark er en kjempeviktig aktør. De bidrar med en stor andel av økonomien i prosjektet gjennom direkte sponsorsamarbeid. Samarbeid på tvers av kommunene er også et viktig element i denne satsingen. Både administrasjon og ordførere i Hamar og Stange vært utrolig positive til storsatsingen, sier Midtlien.

– Det var naturlig at vi tok tidlig kontakt med Viggo Sundmoen (adm. dir i HOA. journ.anm.,). da Vikingskipet har en lang tradisjon med store arrangementer.

Elverum og Stange bidrar

Også nabokommunene blar opp for å få publikum til Hamar.

– Jeg mener det er viktig og riktig at vi løfter noen fyrtårn, som kan være med på å øke den nasjonale interessen for hele regionen. Det er å naturlig at konserter av denne størrelsen og dette kaliberet legges til Hamar, både fordi det er regionssenter, det er den største byen i Innlandet og fordi man her har kapasitet til å gjennomføre en konsert av en slik størrelse. Jeg ser det som svært positivt at Stange kommune kan være en part, og at vi felles kan jobbe fram gode samarbeidsmodeller og strategier som kan synliggjøre hele regionen, sier Stanges kultursjef Solbjørg Tveiten.

Da arrangørene så at konsertdatoen ville sammentreffe med Festspillene i Elverum, landet de også et samarbeid der.

– Festspillene er jo en festival som har undertittelen «Innlandets kulturfestival». Dette er midt i vår periode, og vi har definert Hamar som en viktig del av vår virksomhet og geografiske nedslagsfelt. Rent breddemessig er dette uten tvil den største artisten vi har hatt på vår plakat. Og dette er ikke noe vi kunne gjort alene, sier Festspill-sjef Ørnulf Ring,

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.