– Dette var helt storartet. En enormt god opplevelse, istemmer Anne Lise Nordbye og Harald Nordbye. Ekteparet fra Ottestad storkoste seg under fredagens festkonsert på Stortorget.

Velkjent program

På scenen stilte et stjernelag bestående av sopran Nina Gravrok, mezzosopran Ingeborg Schübeler Gillebo, tenor Magnus Staveland og baryton Johannes Weisser, og sammen presenterte de et en rekke velkjente operaarier- og duetter med italiensk og fransk opprinnelse.

Tilbake på scenen var også Trondheim Symfoniorkester, og under ledelse av dirigent Peter Szilvay sørget både solister og orkester for å lage god stemning i gråværet på Stortorget.

– Konserten var enestående. Sangerne var strålende og programmet var veldig flott, sier Anne Lise Nordbye, som ikke brydde seg det minste om at det var grått og fuktig operavær.

– Været kan vi ikke gjøre noe med. Det var lignende vær i fjor, men det bryr vi oss ikke noe om, sier hun, som får støtte av ektemannen.

– Det var jo bare noen smådrypp, og det er strålende at de vil bruke Stortorget på denne måten, sier han.

Minst 2.000 på plass

Drømmeværet uteble, men det var allikevel mange som tok turen til Stortorget og Kirsten Flagstad-festivalens festkonsert. Akkurat hvor mange som var på plass er vanskelig å anslå, men hvis man sammenligner med fjorårets oppmøte på 2.000 er man ikke veldig langt unna. Faktisk var det nok et par hundre flere mennesker innom under årets arrangement. Etter konserten var både publikum og arrangører storfornøyd.

– Her er det minst like mange som det var i fjor, og vi ser at folk kommer uansett vær, smiler festivalsjef Solveig Rønningen. Etter konserten kom det fram at sponsoren Sparebank 1 Østlandet allerede har gitt garantier om 400.000 kroner i årlig støtte til og med 2021, og festivalsjefen er klar på at de kommer til å satse videre mot framtidige festkonserter.

– Vi er veldig glade for støtten, men vi er fremdeles ikke i mål., sier Rønningen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.