Sal 1 på Hamar kino vil igjen være tilbake i drift i dag, fredag.

Mandag tok salen inn store mengder vann og deler av taket raste sammen på grunn av det kraftige uværet.

Konstruksjonen har blitt overbelastet på grunn av alt vannet. Isolasjonen har trekt til seg vann og blitt for tung, sier kinosjef Espen Jørgensen. 

Det var under filmen "Guardians of the Galaxy" i 3D mandag kveld at deler av taket i Hamar kino raste ned. Publikum i salen ble evakuert etter hendelsen, og salen ble etter hvert stengt. Jørgensen er glad for at ingen ble truffet av delene som raste fra taket. 

- Det er veldig bra at ingen ble skadet av dette, sier han. 

Skal sikres

Tirsdag morgen var Jørgensen på plass i kinoen for å være med på befaring. Arbeidet med å avklare årsaken til ulykken, og reparere skadene skal nå i gang.

- Dette er en konstruksjon som har vært relativt uendret siden 1968. Nå vil vi gå grundig over dette. Vi skal være sikre på at det er trygt her framover, forteller Jørgensen.

På spørsmål om dette var noe de kunne forhindret er han usikker. 

- Nå må vi få klarlagt alt. Hvis vi burde visst at dette kunne skje er det ikke bra, sier han. 

Stedet der skaden skjedde vil være synlig i salen inntil hele himlingen blir skiftet ut på et senere tidspunkt.

Kinoen sier at salen vil være trygg når den er tilbake i drift.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.