Også denne fredagen har jeg vært i dagligvarehandelen for å finne en kandidat. Vi har ikke omtalt mye øl fra nordnorske Mack i ølspalten, men bryggeriet er interessant fordi de også – slik de andre volumbryggeriene har gjort – har tatt fram nisjeøl for å tilfredsstille et stadig mer kresent og bortskjemt ølmarked.

Så ukens øl er en saison fra Mack. Never mind the others er brygget døpt, og så vel tittel som grafisk utforming på etiketten er ubeskjedent stjålet fra en klassisk Sex Pistols-LP med nesten samme tittel. Ølet holder 4,7 prosent, kommer på halvliters engangsflaske og koster 60 kroner.

En god saison kjennetegnes gjerne av en sval friskhet, av fruktighet og et mildt krydderpreg type pepper. Mack sin har det umiskjennelige grågule skjæret i glasset, og det stiger en innbydende lukt opp. Gjæren spiller en vesentlig rolle for å oppnå denne karakteristiske mellomeuropeiske stilen som etter min mening gjerne kjennetegner en god saison.

Mack har lyktes godt med dette ølet. Never mind the others har en flott karakter av pære og grønt eple, den har den lille peppertvisten og den er frisk og god. Tradisjonelt ligger en klassisk saison, som opprinnelig var et gårdsøl servert til arbeidere til måltider, en prosent eller halvannen over denne. Det hemmer ikke Mack sitt brygg at de har måttet temme sitt øl til å ligge innenfor dagligvarehandelens fire kåmma sju prosent.

Et godt øl fra Nord-Norge, konkluderer vi med, selv om rpisen på 60 kroner er en tier for mye i butikkølklassen. Ikke desto mindre er dette et øl som passer kjempefint til lyse kvelder med fyr på grillen. Anbefalingen herved gitt.

Never mind the others

Mack

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.