I en lengre periode har kampanjen «Who is Morgan Kane?» rullet i amerikanske medier. Ryan Wiik, en av grunnleggerne av WR Entertainment Group, har tidligere innrømmet at det er han som portretterer Morgan Kane i teaseren og på bokomslagene til de nye e-bøkene. HA kan avsløre at det er bestemt at nordmannen som også skal spille hovedrollen i filmatiseringen, som starter våren 2014.
- At vi nå ser målstreken er en ubeskrivelig god følelse, forteller Wiik på telefon fra Los Angeles, hvor han i disse dager er opptatt med innspurten til filmen.
- Det er 16-timers dager, så jeg er ganske sliten nå. Men det er godt å endelig kunne dele arbeidet som mine partnere og jeg har jobbet intenst og dedikert med siden WR sikret seg rettighetene i 2011, sier Wiik.

Ble reddet av Lions Gate

I januar skrev HA om hvordan Morgan Kane-prosjektet i 2012 havnet i en økonomisk bølgedal, men stablet seg på beina igjen da investorene ble med på å restrukturere WR Entertainment, for deretter å sette full fokus på Morgan Kane og samarbeidet med det store filmstudioet Lions Gate, som tidlig hadde uttrykt sterk interesse om å investere 20 millioner dollar i WR Films Fund. Totalt har det til i dag blitt investert et sted mellom 20 og 30 millioner kroner i prosjektutviklingen av Morgan Kane og WR Entertainment Group, som består av filmavdelingen WR Films og WR Books. Flere av investorene er norske.

- En krevende rolle

Wiik har hatt ambisjoner om å spille Morgan Kane fra prosjektets start, men WR Films har undervegs i prosessen vurdert en rekke andre skuespillere for rollen som den værbitte westernhelten. WR Films og Lions Gate konkluderte med at de trengte et nytt ansikt for å etablere den nye karakteren for det internasjonale publikum. Twilight og Hunger Games, to av Lions Gate største suksesser, har fulgt samme oppskrift. Men til slutt falt valget på Wiik, som gjennom hele prosjektutviklingen har trent målrettet med stuntmenn, hestetrenere, dramaveiledere og vaskeekte amerikanske cowboyer i håpet på at valget skulle falle på nettopp han.
- Det skal ikke stå på mangel av kjente Hollywood-skuespillere i filmen, men alle involvert var enige om at Kane måtte spilles av en ukjent, for nettopp å etablere en ny karakter globalt. Filmen er ikke tjent med å henge på et bestemt stjernenavn - det skal stå på Morgan Kane, sier John Michaels, sjefsprodusent i WR Films.
- Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse, men jeg vet det er en rolle som krever utrolig mye av meg for årene som kommer. Alle som har lest bøkene har sitt eget bilde om hvordan Morgan Kane er, derfor lover jeg å levere i denne meget viktige rollen, forteller Wiik.


Ser for seg flere filmer

Lee S. Mimms, styremedlem i WR Entertainment og tidligere produsent for Disney og Super Bowls berømte «halltime shows», ser for seg en lang rekke filmer basert på bøkene til Kjell Hallbing.
- Jeg tror Morgan Kane-franchisen kan bli stor. Hvis Wiik vil kan han sikker spille i et halvt dusin av dem, men jeg tror dette er en rolle som overskrider Wiik. På samme måte som Christopher Reeve udødeliggjorde Superman, setter Wiik standarden for Morgan Kane. Han tilfører rollen noe helt spesielt, men dette er en franchise som tillater andre gode skuespillere å ta over stafettpinnen når den tid kommer.
WR Films har ennå ikke offentliggjort hvem som er filmens regissør, men HA har tidligere skrevet at den tyske produsenten og regissøren Wolfgang Petersen, som står bak kassasuksessene Air Force One, Troja, Den perfekte stormen og I skuddlinjen, har meldt sin interesse.
- Flere kjente regissører har meldt sin interesse for Kane, men valget landet på en mann som har visst et engasjement utover det vanlige for Kjell Hallbing's magiske bokunivers, sier John Michaels.

 

Se klipp fra filmen her!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.