anmeldt
Vi nærmer oss mai måned, og avgangselevene ved de lokale videregående skolene vandrer rundt i spenning foran tiden de har gledet seg til i lang tid. Det er også høytid for russerevyer, og kattarussen inviterte til fest med sitt revybidrag som fant sted på Hamar teater fredag kveld.

lokal satire

Under fredagens premiere fikk vi på mange måter en forsmak på hva som er i vente under årets russetog på 17. mai, for revyen var i stor grad krydret med lokal satire, og et skråblikk på årets store lokale nyhetssaker. Vågåordføreren fikk sin dose med juling fra scenen, Hamar kommunestyre fikk kritikk for den siste tidens disponering av kommunale midler, og skolens vaskedamer fikk selvsagt sin obligatoriske sketsj. Et artig poeng som raskt ble påpekt i åpningsnummeret av årets russerevy er at årets årgang faktisk er født i det gylne året 1994.
Forestillingen manglet en rød tråd, for selv om vi fikk en god del slående poenger var det kun et par av innslagene som faktisk handlet om tilværelsen som russ. I tillegg var det litt for mange opphold og manglende flyt i forestillingen. Noen av sketsjene var for lange, og noen var så korte at scenen var tom før poenget nådde ut i salen. En russerevy handler allikevel om andre ting enn kvalitet. Her er det en gjeng med ungdommer som vil spre glede fra scenen, og det fikk de til i virkelig stor grad.

den gylne årgang

Kjersti Westgaard Gillund hadde tatt med seg faren sin Arne Gillund ned til Hamar teater for å overvære lillebroren Even Gillunds deltakelse i årets russerevy. Han var med på å synge «Se ilden Lyse» under åpningsnummeret, og det kunne faktisk ikke vært mer treffende. Etter forestillingen kom det nemlig fram at han ble født samtidig som herrestafetten tilspisset seg på Birkebeinerstadion under OL. Både far og datter ble positivt overrasket over fredagens forestilling.
- I forhold til forventningene så var det veldig bra, for det var faktisk et par store talenter utpå der, sier Arne Gillund. Datteren Kjersti er enig, og påpekte samtidig at vi ikke befinner oss på Chat Noir.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.