anmeldt
Vi nærmer oss mai måned, og avgangselevene ved de lokale videregående skolene vandrer rundt i spenning foran tiden de har gledet seg til i lang tid. Det er også høytid for russerevyer, og kattarussen inviterte til fest med sitt revybidrag som fant sted på Hamar teater fredag kveld.

lokal satire

Under fredagens premiere fikk vi på mange måter en forsmak på hva som er i vente under årets russetog på 17. mai, for revyen var i stor grad krydret med lokal satire, og et skråblikk på årets store lokale nyhetssaker. Vågåordføreren fikk sin dose med juling fra scenen, Hamar kommunestyre fikk kritikk for den siste tidens disponering av kommunale midler, og skolens vaskedamer fikk selvsagt sin obligatoriske sketsj. Et artig poeng som raskt ble påpekt i åpningsnummeret av årets russerevy er at årets årgang faktisk er født i det gylne året 1994.
Forestillingen manglet en rød tråd, for selv om vi fikk en god del slående poenger var det kun et par av innslagene som faktisk handlet om tilværelsen som russ. I tillegg var det litt for mange opphold og manglende flyt i forestillingen. Noen av sketsjene var for lange, og noen var så korte at scenen var tom før poenget nådde ut i salen. En russerevy handler allikevel om andre ting enn kvalitet. Her er det en gjeng med ungdommer som vil spre glede fra scenen, og det fikk de til i virkelig stor grad.

den gylne årgang

Kjersti Westgaard Gillund hadde tatt med seg faren sin Arne Gillund ned til Hamar teater for å overvære lillebroren Even Gillunds deltakelse i årets russerevy. Han var med på å synge «Se ilden Lyse» under åpningsnummeret, og det kunne faktisk ikke vært mer treffende. Etter forestillingen kom det nemlig fram at han ble født samtidig som herrestafetten tilspisset seg på Birkebeinerstadion under OL. Både far og datter ble positivt overrasket over fredagens forestilling.
- I forhold til forventningene så var det veldig bra, for det var faktisk et par store talenter utpå der, sier Arne Gillund. Datteren Kjersti er enig, og påpekte samtidig at vi ikke befinner oss på Chat Noir.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00