Den 30 år gamle skuespilleren fra Øvre Vang har i år turnert landet rundt med forestillingen «Brune», som vant Heddaprisen i klassen beste barneforestilling. Men Arnseth har også tilbrakt mye tid i dubbingstudioet SDI i Oslo, hvor han har gitt liv til animasjonstegneserien Thunderbirds. NRK Super har i høst begynt å vise sesong to av relanseringen av den ikoniske barne-tv-serien, som fylte 52 år i september.

Spiller yngstebroren

Arnseth har en framtredende rolle i tegneserien, og gir stemme til Alan Tracy, den yngste av de fem Tracy-brødrene. Alan har kanskje ikke like mange solo-oppdrag som sine eldre søsken, men den unge piloten får titt og ofte vist at han er et like kompetent medlem av organisasjonen Internasjonal Redningskommando som brødrene.

– Alan en typisk, litt smålat tenåring som sover for lenge om morgenen og liker å spille dataspill. Fordi han er yngst er han ofte den som blir valgt sist til å være med på oppdrag, og synes det er kjipt. Men de gangene han får en sjanse, pleier det å gå bra, sier Arnseth

– Han er mye mer eventyrlysten enn det jeg er. Men det er gøy å få levd ut litt gjennom han – ting jeg aldri kunne gjort eller hadde tørt i virkeligheten, som å være romfarer.

Største dubbing-jobb

Arnseth er ingen nykommer, eller rettere sagt ny stemme, i tegnefilmbransjen. Han har tidligere gitt liv til en rekke ulike karakterer på Cartoon Network og NRK Super.

– Jeg har dubbet tegnefilm i mange år, men dette er det største prosjektet jeg har hatt. Det er en internasjonalt kjent serie, og har ganske kultstatus, sier Arnseth.

– Å dubbe er vanskeligere enn det ser ut, men det er en morsom bijobb. Jeg har lånt ut stemmen min mye. Det jeg gjør enda mer av, er lydbøker og reklame. For å overleve som skuespiller må man være villig til å gjøre mye annet enn å stå på Nationaltheatret for å få endene til å møtes, sier Arnseth.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00