Lørdag kveld klokka 18:55 ble første episode av Hamar-serien «Helium» vist på NRK Super. Barneserien er produsert av filmselskapet Fabelaktiv, som holder til på Espern.

VISNING PÅ HAMAR KINO

450 statister og medhjelpere fra Hamar har vært involvert i serien – disse frivillige og produksjonscrewet var lørdag formiddag samlet på Hamar kino, for å se førpremièren av «Helium». Det var stor stas.

– Jeg har vært statist, så jeg har stått bak i kiosken på kinoen, da hovedpersonen skulle kjøpe godteri. Det blir spennende å se, forteller Mikkel Engebakken (9) fra Vang på vei inn i kinoen, hvor det var rød løper og gratis popcorn for den store anledningen.

I køa møtte også HA manusforfatter Trond Morten Venaasen.

– Det er en god historie i bånn her, og denne historien er forvalta godt, sier Venaasen, som tror temaene er aktuelle for barn og at de vil like «Helium».

Den avdøde manusforfatter

Lørdagens førpremière ble også brukt til å hedre manusforfatter Morten Hovland, som gikk bort i løpet av produksjonen.

– Jeg tror dette blir i Mortens ånd. Han var i verdensklassen på å fortelle barnehistorien, forteller kollega Venaasen, som ikke var alene i å skrive manuset.

Morten Hovland ble også hedret fra scenen inne i salen på kinoen.

Store forventninger

Blant både barn og voksne, var det store forventninger til den nye TV-serien. Barne-TV-legenden Truls Pedersen sier at han er kjempe spent, og det samme gjelder barna som har hatt roller i serien.

Genevra Hagus (11) er spent, og gleder seg til å se resultatet. Hun har rollen som «Delia» i serien.

Genevra sitter i salen sammen med skuespillerne Ida Wolfsgård (13) og Anna H. Langhelle (12).

– Det har vært en veldig lærerik opplevelse, sier Anna litt veslevoksent – de tre jentene kniser.

Så var det ansvarlig produsent Arild Halvorsen sin tur til å stå litt i rampelyset. Han talte noen velvalgte ord og takket i hytt og vær.

Etterpå ble det vist tre episoder av «Helium», og det var tydelig at publikum likte det de så.

Nå sto fjernsynet for tur, med Hamars «Helium» på NRK Super!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.