Hamar
Når oktober skal markeres på Hamar, er lederhosen og polka byttet ut med gitarer og rock 'n' roll, og i år arrangeres rocktober for sjuende gang. En musikkfest som lyser opp den vanligvis kjedelige høstmåneden med en mengde konserter, og med tanke på alle artistene som skal delta kan man forvente musikk for enhver smak. I tillegg til konserter på Seb's Hotel arrangeres det også konserter hos Tante Gerda gjennom hele måneden. Nevnte jeg at hele arrangementet er gratis?

spiller gratis

Det er på mange måter smått utrolig at en så omfattende musikkfestival er helt gratis, men medarrangør Hein Rikar Steen Michaelsen forteller at det er en viktig del av prosjektet.
- Arrangementet er først og fremst for musikkglade hamarsinger i en kjedelig høstmåned. Mange drar gjerne for å se band de kjenner godt til, men ofte er de litt skeptiske til ukjente navn. Under rocktober kan folk dra på så mange konserter de bare vil uten at nysgjerrigheten vil koste dem en krone, sier Michaelsen.
Han påpeker samtidig at alle bandene som deltar spiller helt gratis, og oppfordrer alle som tar turen til å ha det i bakhodet.
- Syntes du musikken er bra så bruk gjerne en hundrelapp på en cd eller lignende, slik at bandene får noe tilbake, sier Michaelsen.

energisk start

I går smalt festen i gang med det lokale bandet Monsterman etterfulgt av KooKooo Kitchen som har base i Oslo. Selv om det ikke var fullt på «hotellet» fredag kveld, var det god stemning blant dem som hadde tatt turen. Trioen i Monsterman så også ut til å kose seg, og gjennom et tungt og tøft sett med låter, holdt de publikum gode og varme en fredag kveld.
Bandet som slapp ut plata «Elektrisk», er blant annet kjent for å sverge til morsmålet i sine tekster, og framførelsen på norsk fungerer glimrende i et ellers engelskpreget musikklandskap.
Etter et energisk sett fikk KooKooo Kitchen slippe til, og rabalderet kunne fortsette utover natten.
Festen fortsetter i kveld med Birgit Brinck og Grethe Elgåen hos Tante Gerda, og Aleister Kane og Mammuth på Seb's Hotel.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.