Det er alltid litt spennende når et kor finner på noe nytt, og dykket i platearkivet ga en underholdende kveld på lørdag.

Med sin lune væremåte ledet konferansier Tore Stenersen publikum gjennom en kjent og kjær del av rockens historie. Låter som «Let me entertain you», «Sing me a song», «Run to you» og «Stairway to heaven» slo godt an. Og slik ble det faktisk den rockete kvelden som koret hadde lovet.

Balansert lyd

After Eight var med på laget, og la den solide basisen for å få riktig stemning. Korets rolle var variert. De fungerte som koring for bandet, med Per Erik Høsøien på vokal. Men selvsagt var de også godt representert på melodiene, med flerstemte arrangementer, og hadde til og med noen a cappella låter, selv om de fikk litt uunnværlig drahjelp av bandet også der.

Med kor og band samtidig på scenen er en god balanse mellom de to viktig. Det gikk overraskende bra i Flagstadsalen. Gjennom nesten hele konserten var det ingen av de to som tok overhånd, og koret behøvde ikke å legge for mye på for å bli hørt. Kun mot slutten ble fordelingen litt skjev og bandet tok overhånd, særlig på «Livin’ on a Prayer».

Bra korarbeid

Selv om det fremdeles er et stykke til en homogen klang, hadde koret tydelig jobbet godt med rytmene. Her var de nokså samkjørte, takket være Trond Bergs tydelige direksjon. 

Heldigvis var koret også utadvendt, og mange slapp seg virkelig løs; de beveget seg ledig til rytmene og sang med god innlevelse. At det ble en slags flerstemt allsangfaktor over det hele gjorde dermed ikke så mye, de sørget uansett for god stemning i salen. Og uttrykk er viktig når terningen skal kastes. Variasjon med å ha egne solister og noen kjønnsdelte sanger er likeså et pluss.

Energisk beat 

Når en først skal gjøre coverlåter var After Eight som band et førsteklasses valg. Selvsikker og stødig, full av energi, uten at de tok for mye plass, med tidsriktig vokaluttrykk hos Høsøien og feite gitarsoloer ved Wiig Johansen. 

Det eneste minuset var lengden på konserten, og mot slutten virket publikumet litt mett av den intense beaten. Kanskje derav den nokså tamme applausen til slutt?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.