611 betalende gjester satte ny besøksrekord under helgens Tangen Rock Festival. Ram-Zet avsluttet festivalen på knallhardt vis. Før jul kommer bandets nyeste cd.
Lørdag kveld avsluttet hamarbandet Ram-Zet årets Tangen Rock Festival med et brak. Avantgarde-metalbandet var kveldens store trekkplaster, og fortjener mye av æren for det gode oppmøtet. Publikum fikk blant annet høre utdrag fra bandets nye album, som vil bli lansert rundt juletider.
Bandleder Henning Ramseth opplyser at det siste året har vært vanskelig, men at det nå ser lysere ut. Ram-Zet har ikke spilt i Norge siden oktober i fjor, og har i år utelukkende prioritert sporadiske opptredener på større, utenlandske festivaler. Senest for noen uker siden opptrådte Ram-Zet foran tusenvis av dedikerte metalfans på Brutal Assault-festivalen i Tsjekkia. Her fikk bandlederen nok en gang bekreftet at bandet er langt større i utlandet enn i Norge.
- Vi møtte utrolig mange østeuropeere, som hadde kommet utelukkende for å se oss. Vi ble invitert både til Russland og Hviterussland, det er åpenbart et stort marked for oss lenger øst.
«Zet» sier han tilbrakt mye tid i tenkeboksen det siste året. Bandets framtid har vært uviss, og i fjor forsvant også et av bandmedlemmene.
- Jeg måtte gjøre noen grep for å beholde motivasjonen. Det mest drastiske var å fjerne fiolinen fra musikken. Slik jeg har utviklet meg som låtskriver ble det stadig vanskeligere å få instrumentet til å passe inn i musikken. Til slutt følte jeg at jeg skrev krampaktige melodier, og fant ut at det var best å fortsette uten, sier han.
Bandkollegene har også slitt med å finne tid til å øve og opptre.
- Vi er fem svært forskjellige mennesker som driver med mange prosjekter hver for oss. Vi er stolte av Ram-Zet, men det er ikke alltid like lett å finne tidspunkter som passer for alle, sier han.
Dersom alt går etter planen vil Ram-Zets nye plate bli lansert like før jul. Hovedpersonen selv vil ikke røpe for mange detaljer, men lover et mer rått og direkte lydbilde.
- Lyden blir mindre glattpolert enn før. Vi har prøvd å skape et råere, mer liveaktig, dynamisk uttrykk. Det blir mer skranglete, hvis det går an å få det til å høres positivt ut, sier han.
Den nye plata er ferdig innspilt, men har ennå ikke fått noe navn. Det gjenstår stort sett bare etterarbeid før musikken havner i butikkhyllene. Henning Ramseth opplyser at bandet har valgt å gå nye veger med det nyeste materialet.
- Etter hvert som jeg har blitt en mer erfaren låtskriver, søker jeg stadig mer variasjon i musikken. Vi vil fortsette å spille en kombinasjon av black metal, death metal, prog og streit 80-talls metal, men på den nye skiva blir det også noe som minner om en ballade. Det er første gang vi har gjort noe slikt; vi har virkelig tøyd strikken i begge retninger, sier han.
Nå er Ambisjonene høye. Ramseth håper den gode responsen fra Øst-Europa kan gi bandet et etterlengtet løft.
- Vi skal bli mye flinkere til å distribuere musikken, særlig over nett. På festivalen i Tsjekkia var det flere som nevnte at de ikke fikk tak i musikken vår. Det skal det bli en endring på, lover han.
Da Ram-Zet avsluttet opptredenen på Tangen, svarte publikum med massiv applaus. Dersom responsen på det nye albumet blir like god, da kan det gå mot en spennende vinter for det rutinerte metalbandet.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.