Det skrikes fra scenen, og det på skikkelig Hedmarksdialekt. De unge jubler, mens låten «In My Darkest Hour» av Megadeth dundrer ut av høyttalerne på Gregers.

Og for dem som ikke er helt klare likevel, står kurven med oransje ørepropper rett bak hjørnet. Noe som kan komme godt med. For denne konserten, av musikklinja på Stange Videregående skole, er ikke satt opp for pingler.

Høyt nivå

- Vi startet denne dagen med vanlig skole til klokken halv fire, og siste time hadde vi gym, sier Magnus Austad (18).Selv om ungdommene viser stor selvsikkerhet og et høyt musikalsk nivå, ser de ikke mye til noen kjendistilværelse.- Gym ja, sier Thea Sørli Paulsrud (18), og legger til at hennes klasse gikk rett fra yoga til rock på under to timer.Men i helgen skal de ses, for endelig settes festivalen i gang. De lange øvelsene og alt stresset blir plutselig verdt det når publikum tramper i takt med låtene som elevene selv har hørt så uendelig mange ganger i forvegen.

Rett stilMed stort hår, mørke klær og flinke lærere bak ryggen har de musikalske spirene mange spennende opptredener på programmet.Og ifølge dem blir billettene til festivalhelgen solgt altfor billig.

- De går for en hundrings, og det du får er verdt så utrolig mye mer, sier Austad (18).Han og Karen Haugvik Francke er to av elevene som er med på alt. Rock, kammer og kafékonsert, og i akkurat den rekkefølgen.- Det er litt krise. Det er først skriking, også klassisk dagen etter, sier Haugvik Francke.Men med mange poser Doc i vente og gode venner lover hun og prestere 100 prosent.

God stemning

De elevene som ikke deltar på festivalhelgen har oppmøteplikt, men likevel konkludere bartenderne med at det har blitt solgt mye mer kaffe enn øl under dagens konsert.

- Klart vi også kommer og ser på, sier Åse Langli.Hun har skaffet seg festivalpass og har planer om å nå alle konsertene.- De er skikkelig flinke, så dette kunne vi ikke gå glipp av, legger Svein Harald Sydhagen til.Og de er ikke alene om å glede seg, for billettene til konserten på søndag er allerede utsolgt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00