Så godt trives stjernevokalisten at han tilbringer noen feriedager på Hedmarken før han skal på scenen i Brumunddal i morgen kveld.

Joe Lynn Turner – en av rockens virkelige store vokalister – rocket Tømmerstock så overbevisende i fjor sommer at publikum krevde å få ham tilbake.

Sammen med det lokale bandet The Spotligght Kids er Lynn Turner klar for gamle hits fra tiden i Deep Purple og Rainbow og ikke minst fra mannens egen platekarriere.

Eksotisk ved Mjøsa

Trommeslager Torbjørn Dybsand fra Furnes guider Joe Lynn Turner rundt på Hedmarken:

– Da vi var på Koigen, kom dette vikingskipet forbi ute på fjorden. Det var eksotisk nok for Lynn Turner. I fjor så han ikke stort av Hedmarken, men denne gangen bor han her i dagene før Tømmerstock. Han synes det er fredfullt og fint her, forteller Dybsand.

Dybsand spiller trommer i backingbandet. Bjørn Thomassen spiller bass, Jørn Kjonerud gitar og Magnus Østvang trakterer orgelet når Joe Lynn Turner spiller på Tømmerstock fredag kveld.

Lynn Turner var også en periode korist i norske TNT.

Funderburk på scenen

Joe Lynn Turner blir ikke den eneste legenden på scenen i Brumunddal fredag kveld. Tommy Funderburk fra North Carolina skal synge sammen med det lokale tributebandet Airplayin`.

Funderburk var vokalist på albumet Airplay som kom ut i 1980. På scenen i Brumunddal vil Funderburke (64) synge samtlige 10 låter fra denne plata som ble til i samspill med David Foster og Jay Graydon.

I går kveld øvde Funderburk og bandet i Teatersalen i Brumunddal.

– Hva tenkte du da du først hørte om dette tributebandet fra Norge?

– En venn ringte meg og spurte om jeg hadde hørt dette fantastiske tributebandet fra Norge på YouTube. Jeg gikk på nett og ble imponert. Så da bandet tok kontakt, nølte jeg ikke. Nå er jeg her og jeg gleder meg, sier Funderburk.

– Hvordan greier du å holde ved like din kraftkrevende måte å synge på?

– Jeg synger hver dag og holder sangstemmen trent, sier Funderburk, som opp 80-tallet sang påplater med Starship, REO Speedwagon, Boston og Whitesnake.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00