Friserte fruer hadde premiere på årets revyshow i Teatersalen, Brumunddal, onsdag kveld.

Med fem livlige damer, et drøss sketsjer, flammer og et godt band, klarte de friserte fruene å leve opp til forventningene den hårete og strabasiøse tittelen gir.

Lista lagt for galskap

Etter en latterlig og artig introduksjon på skjermen, lettet sceneteppet. Det som møtte publikum var fem damer utstyrt med rosa blokkfløyter – sure og skranglete, slik rosa-fargede blokkfløyter og ofte er. Det var melodien til «Take On Me» av Aha, som skulle ofres til de rosa blokkfløytenes skingrende skral, imens bandet kompa melodien. Lista var lagt for galskap, galskap, galskap.

Varierte innslag

Spennet av innslag var bredt og de friserte fruene kunne by på noe til enhver smak, når det gjelder humoristiske innslag. Det var slappe kjønnsorganer, herlige bygdeoriginaler, politikere, gamle og kommuneansatte. Alt man trenger etter revy-oppskriften, pluss litt til.

Noen av sketsjene var mer originale enn andre, som for eksempel «Der ingen kunne tru at nokon kunne bu-sketsjen», den var skikkelig fin. «Blogg-prinsessa» derimot – var mindre morsom. Men man må bare regne med at noe slår godt an og andre ting får litt dårligere respons, når sketsjene er så varierte. Smaken er som baken og humor er varierende.

Sangnumre av fin kvalitet var det også. De friserte fruene stilte med et stabilt og godt band i ryggen. Det ga «Nå smeller det!» mange oppturer.

Fem ubeskjedne

Det er ikke mye beskjedenhet blant de friserte fruene. Revygjengen byr på seg selv på scena, og setter opp de rareste grimasetrynene. De gjør seg til og overdramatiserer, lever karakterer ut i fingertuppene og gir full guffe. Her er det ingen som sparer bensin. Friserte fruer kom seg over kneika og rulla rett hjem til publikum. Det er et produkt av selvsikkerhet, energi, gjennomført musikk og gode vitser. Salen bar preg av at det slo godt an. Det var faktisk noen som nesten lo sammenhengende i de to timene «Nå smeller det!» varte.

Friserte fruer avslutta med et smell og runda av med en låt, der «vær litt gæren»var budskapet.

Gærne var i alle fall damene

– i positiv forstand.

TERNINGKAST: 5

Fakta

Av: Friserte Fruer 

Regi: Lars Erik Holter

Band: Ronny Ødegaard, Per Strand, Vidar Tyriberget, Geir Holten.

Lys: Adrian Sveløkken Ødegård

Lyd: Jon Marius Fløtre

Produsent: Jan Terje Molstad

Sangpedagog: Maren Aarskog

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00