Ferielønna og godværsmeldingen tikket samtidig inn på mandag, og i samme stund hoppet brumunddølene ned fra gjerdet og sikret seg billetter til årets Tømmerstock-festival. Det gleder Mette Heimgard og de andre frivillige som i disse dager jobber på spreng med å forvandle mjøsbyen til en festivalarena.

– Dette er stor stas

Årets festival starter på fredag med Åge & Sambandet og Ammunition med Åge Sten Nilsen som de store publikumsmagnetene, før Return, Nik Kershaw og Madcon som overtar stafettpinnen på lørdag. I tillegg står artister som Ida Maria, Gaute Ormåsen, Christian Ingebrigtsen, Sonic Debris, Communion Of Souls og Hege Øversveen på plakaten.

– I år er det rekordmange som har kjøpt billetter på forhånd. Vi ligger tett opptil 2500 solgte billetter når vi teller både fredagspass, lørdagspass og helgepass. For andre festivaler er kanskje ikke det mye, men vi er ikke mer store på det enn at vi synes dette er skikkelig stas, sier Heimgard til Hamar Arbeiderblad.

Tok seg opp etter helga

Før helgen uttalte festivalsjef Rune Myhren at de er avhengig av 6.500 betalende gjester i løpet av helga for at regnskapet skal holde. Da hadde forhåndssalget bikket 2000. Siden da har nærmere 500 personer til bestemt seg for å bli med på festen.

– Det har vært et veldig bra salg siden mandag. Vi har sett dette før, at folk sitter hjemme og avventer været. Nå ser det ut til at været holder seg, og vi opplever at det blir kjøpt fler og fler pass, sier Heimgard, og forteller at hun merker at festivalånden har inntatt byen.

– Vi møter på mange folk når vi er ute og farter og springer hit og dit, og det er en stemning ute blant folk i år som vi ikke har sett siden første- og andreåret. Det ser ut til at folk har tenkt å kose seg og ha det morsomt i helgen. Det er positivt for oss som har lagt ned hundrevis av timer med frivillig arbeid, sier Heimgard.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.