– Ja, jo, det er nok det, sier Anja Katrine Tomter på spørsmål om årets AnJazz har det mest omfattende program i festivalens historie.

Les også: Her er hele programmet

Flere enn tjue arrangementer er plottet inn i programmet. Og responsen er allerede god. Festivalpassene er solgt ut.

Populær jazzlunsj

– Er noen av konsertene utsolgt?

– Nei, men det nærmer seg når det gjelder enkelte konserter, eksempelvis «Jazzlunsj» lørdag 13. mai med Heine Totland og Gisle Børge Styve.

– Andre konserter som selger bra?

– Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud og pianotrioen In the Country, også lørdag, fredagens konsert med Marilyn Mazur, åpningskonserten og søndagens konsert med Level 42 i Hamar kulturhus.

Onsdag 10. mai åpner AnJazz, egentlig med et innslag i barnejazzprogrammet allerede til lunsj, men på kvelden er det åpningskonsert med China Moses, datter av jazzsangerinnen Dee Dee Bridgewater og regissør Gilbert Moses. «En stemme å regne med på den franske soul/pop-arenaen», heter det i presentasjonen.

En godbit

AnJazz er blitt et av Hamars varemerker, med start i 2005. Festivalen har hele vegen presentert store navn, både nasjonale og internasjonale – og mellom 3.000 og 4.000 mennesker besøker AnJazz hvert år.

– Vi hadde jo ønsket oss flere besøkende, selvsagt, men jeg tror det er i denne størrelsen vi er som festival, sier Anja Katrine Tomter.

– Det nærmer seg. Kan du gi oss et par anbefalinger for AnJazz 2017?

– Jeg liker jo alt, hehe, men en godbit er helt sikkert konserten torsdag 11. mai hvor svenske Jan Lundgren hyller sin legendariske landsmann Jan Johansson. Det blir en perle av en konsert. Og Marilyn Mazur blir spennende – og så klart utekonserten på Stortorget lørdag med Greasy Gravy.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.