Hamar kulturhus har sagt nei til en rekke etablerte artister som ønsker å spille der. HA vet at Halvdan Sivertsen, Øystein Sunde, Ingrid Bjørnov, Kim Larsen, Jo Nesbø/Di derre og Siri Nilsen er blant artistene som har fått avslag.

På Hamar Arbeiderblads Facebook-side haglet det med kommentarer fredag formiddag, fra folk som er kritiske til driften. Også ordfører Morten Aspeli reagerer på måten kulturhuset drives på.

– Jeg skjønner godt at det er mange reaksjoner fra folk. Jeg reagerer på det samme som veldig mange andre hamarsinger. Det er klart jeg vil ha Ingrid Bjørnov til Hamar! Hvorfor det ikke lar seg gjøre, må vi se nærmere på. Jeg har allerede snakket med rådmannen, sa Aspeli til HA fredag formiddag.

BEGRENSENDE MODELL

HA er gjort kjent med at kulturhuset er bygget med en momskompensasjon. Denne skal legge føringer for hvor mye Kirsten Flagstad sal kan leies ut.

– Det er valgt en finansieringsmåte for kulturhuset, som virker begrensende på utleie. Det synes jeg er synd. Hvis det er slik at det ble valgt en finansieringsmodell, som er hemmende for bruken, da kulturhuset skulle bygges, stiller jeg et stort spørsmålstegn ved dét. Hvis det er slik at det er valgt en driftsmåte som gjør at Kirsten Flagstad sal ikke kan leies ut så mye som markedet er villig til, må vi se på organiseringen, sier Aspeli.

skal opp til drøfting

Det er lagt opp til at formannskapet skal foreta en intern drøfting av kulturhusdriften. Det vil skje i løpet av kort tid.

– Flertallet bestilte en sak i forbindelse med budsjettet i desember. Vi venter på å få den fra administrasjonen. Vi må se på hvilke muligheter som finnes, sier Aspeli, og sikter til den valgte løsningen med momskompensasjon.

Ordføreren er klar på at han ikke er fornøyd.

– Jeg er ikke fornøyd med at Hamar kulturhus ikke kan ha den aktiviteten folk ønsker, sier Aspeli.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.