TRONDHEIM: Poenget med Rockheim Hall of Fame er å hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse.
- Medlemmer i Rockheim Hall of Fame har en spesiell posisjon. Alle medlemmer er likeverdige og verdige, sa prosjektleder Magne Gisvold i Rockheim Hall of Fame til NTB før seremonien der fem artister og band ble innlemmet søndag.

Stemt fram

Artistene er i hovedsak stemt fram av andre artister, men også av bransjefolk og et knippe musikkjournalister. I alt 88 personer har avgitt stemme.
De nominerte som ikke nådde opp denne gangen, var Anne Grete Preus, Arne Bendiksen, Audun Tylden, Bjørn Eidsvåg, Lars Lillo-Stenberg, Mari Boine, Popol Vuh, Radka Toneff, Terje Rypdal og The Monn Keys.
- Det viktigste for oss er at de som blir innlemmet, føler seg satt pris på. Det skal være en heder og en ære, der folk bli hedret av folk de selv setter pris på, sier Gisvold.
Rockheim er det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock og ligger på Brattørkaia i Trondheim.

Fem i år

Det vil bli stemt inn nye medlemmer i Rockheim Hall of Fame årlig. Hvor mange er det nominasjonskomiteen som bestemmer. Ifølge statuttene skal det være minst én og maksimalt fem hvert år.
Søndagens seremoni hedrer de fem første medlemmene, og mange verdige kandidater kan nå vente på at det skal bli deres tur.
- Nominasjonskomiteen kommer trolig til å nominere flest kandidater til Hall of Fame de første årene, forklarer Gisvold.
- Det er et etterslep uten like, og det er naturlig å prøve å ta igjen dette. Men det er viktig at et medlemskap i Hall of Fame skal henge høyt, sier Gisvold. (©NTB)
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.