De fem første norske artister er valgt ut til Rockheim Hall of Fame. En av dem er Alf Prøysen.
15 artister ble nominert, og fem av disse skulle plasseres i den norske utgaven av Rock 'n' Roll Hall of Fame, Cleveland. I går ble det offentliggjort hvem som var de fem første som bæres inn i æresgalleriet: Alf Prøysen, a-ha, Jokke og Valentinerne, Wenche Myhre og Åge Aleksandersen.
- Helt strålende. En anerkjennelse av Alf Prøysen som artist og forfatter. Velfortjent, sier en glad leder ved Prøysenhuset, Anne Strømmen.
Juryen som har stemt fram de fem artistene består av 88 artister og bransjefolk.
De femten nominerte var Alf Prøysen, Lars Lillo-Stenberg, Radka Toneff, Popul Vuh, Bjørn Eidsvåg, a-ha, Åge Aleksandersen, Terje Rypdal, Anne Grete Preus, Jokke og Valentinerne, Arne Bendiksen, Audun Tylden, Wenche Myhre, Mari Boine og The Monn-Keys.
Det ble selvsagt både debatt, bråk, styr og ståk da lista med de nominerte ble presentert. Mange mente mange var urettmessig utelatt. Nå er æresgalleriets fem første artister valgt - og hvert år skal det velges nye til Rockheim Hall of Fame.
Rockheim, også kalt det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock, ble åpnet 5. august 2010 - og har adresse Trondheim. Hovedoppgaven til Rockheim er å samle og videreformidle norsk populærmusikk.
Det er en fast utstilling, det er et opplevelsesrom, det er skiftende utstilling - og det er et medietek, både rent fysisk i bygningen - men også digitalt.
Den kjente Prøysen-samleren Inge Haukvik, som har bidratt med mye til Prøysenhuset på Rudshøgda, ble også kontaktet når det gjaldt Prøysens plass i Rockheim Hall of Fame.
- Jeg reiste til museet med bildemateriale, platecover, notehefter og annet - og de plukket det de trengte, forteller Haukvik.
Hva som rent fysisk skal presentere den enkelte artist i æresgalleriet vil ikke Rockheim offentliggjøre i dag, men representanter for senteret sier til HA at dette skal presenteres i forbindelse med en hedersmiddag 6. november. Det er også klart at det i løpet av neste år skal lages et opplegg i bybildet i Trondheim som også markerer at den enkelte artist er i Rockheim Hall of Fame. En idé hentet fra den berømte «Hollywood Walk of Fame» (-58).
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.