Planene for revyen ble presentert for to uker siden. Flere sterke navn ble annonsert; blant annet Ørnulv Brun Snortheim som musikalsk leder, balansekunstneren Eskil Rønningsbakken, stand-up-kjendisen Geir Ove Ovesen og artist, musiker, komponist og produsent Karoline Amb. Johanne Margrethe Kippersund Nesdal ble presentert som regissør, skuespiller, regissør og professor i skuespillerfag Lars Erik Holter hadde sagt ja til å stille som støttespiller, Bjarte Ytre-Arne som idéansvarlig, initiativtaker Oddvar Hemsøe – og produsent Tor Kr. Simonsen, kjent fra lokale og nasjonale kunst og kulturproduksjoner.

Nå har Simonsen allerede trukket seg.

HØYE AMBISJONER

– Vi har hatt en god dialog, men Tor har høye ambisjoner. Han ønsker et mer fullskala revyteater, mens flere av oss ønsker det litt enklere, sier Oddvar Hemsøe til Hamar Arbeiderblad.

– Da du presenterte revyen sa du at revyen trenger 1,4 millioner. Justeres budsjettet ned?

– Nei, dette må til. Og jeg vil understreke at det ikke er noen sure miner her. Vi har stor respekt for hverandre.

Simonsen enig

Tor Kr. Simonsen er enig når det gjelder Hemsøes framstilling, at ambisjonene er forskjellige, og han uttaler i en kort kommentar:

– Ut fra en helhetlig vurdering har jeg kommet fram til at prosjektet er best tjent med at man finner en annen produsent enn meg. Og jeg ønsker oppriktig talt til lykke med Lutefiskrevyen.

DEADLINE ST. HANS

Hamar Arbeiderblad skrev første gang om revyen i november i fjor. Da sa Oddvar Hemsøe:

– Vi mangler en revy i byen. Hamar har vokst, det skjer mye – og høsten er tida for revy.

Under presentasjonen for to uker siden var han tydelig på at Lutefiskrevyen trenger 1,4 millioner – og han sa også:

– Finansieringen må være i orden til St. Hans. Hvis ikke, så må dette legges på is. Så må vi i så fall si: vi prøvde, men byen ville ikke.

Tor Kr. Simonsen hadde som produsent en betydelig rolle i den økonomiske delen av jobben, men har nå altså takket for seg.

Ny produsent for Lutefiskrevyen er Bjarte Ytre Arne.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00