Det var en dempet stemning på Hoel Gård i går kveld, men Jan Eggum og Halvdan Sivertsen fulgte Stoltenbergs råd og fortsatte som normalt.
Evig budskap om venner, kjærlighet og det å holde sammen var kanskje nettopp det publikum trengte å høre.
- Vi er selvsagt veldig preget av hendelsene i Oslo, men vi har valgt å følge statsministeren sin oppfordring om å fortsette som normalt, fortalte festivalleder Hogne Moe.
- Temaet for årets Prøysenfestival er slumpetreff, og det er nettopp sånne hendelser som får oss til å innse hvor tilfeldig livet kan være. Vi vet aldri når det skjer en slumpetreff og livet tar en vending, fortalte en preget Moe før han ønsket Halvdan Sivertsen og Jan Eggum velkommen til Hoel Gård.

Etter et potpurri med Mor, jeg vil tilbake, Førr ei dame, På an igjen og Ti tusen tommeltotta benyttet Eggum anledningen til å spille den nye låten Kompiser fra Eggums første av tre 2011-album. Sivertsen fulgte opp med sin udødelige vennskapshyllest Venner, og det var et sørgmodig, men tilfreds publikum som applauderte Sivertsen og sang med av full hals.Sivertsen krydret forestillingen med ramsalte anekdoter og historier fra virkeligheten, mens Eggum holdt seg til et par morsomme ordspill. Suksessduoen ser ut til å virkelig trives i hverandres selskap, og det ble etter hvert en veldig lattermild og uformell stemning over konserten. En Halvdan Sivertsen i slaget kan selv få den mest søkkvåte publikummer til å le så han faller av benken. Og Jan Eggum proklamerte at han var strålende fornøyd med atter en gang å få opptre sammen med 1/4 av Gitarkameratene.
- Selv om vi har opptrådt i en årrekke sammen, ville jeg for all del ikke sette vennskapet med Halvdan på prøve. Derfor prøver vi først en 8-dagers turne. Foreløpig har det gått veldig bra, kunne Jan Eggum fortelle før konserten.

Det utrolig aggressive regnværet ga seg heldigvis undervegs i konserten, og på scenen sang Eggum Kor e alle helter hen. Selv er han klinkende klar på hvem som er hans egne helter.
- Prøysen og Beatles er min oppvekst. Jeg vokste opp med Prøysen i barnetimen og Beatles på plate. De var mitt første møte med visesang og pop, mimrer Eggum.
- Prøysen er Norges absolutt beste tekstforfatter. Æille har et syskenbån på Gjøvik er imponerende. Jeg har hørt at han skrev den i løpet av en time eller to. Hver eneste linje er jo et gullkorn.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00