For mange blir det ikke ordentlig jul uten"Snekker Andersen og julenissen", og gjengen i Ringsaker teater har virkelig fått merke at den velkjente historien fremdeles er uhyre populær i førjula. Samtlige sju forestillinger var utsolgt i god til før premieren.

- Vi rakk ikke en gang å annonsere forestillingen før samtlige billetter var solgt. Vi setter veldig stor pris på den enorme responsen, sier leder i Ringsaker teater Trude M. Handegaard. Handegaard er overbevist om at det å flytte forestillingen ut i frisk luft var et veldig riktig valg. 

- Det tror jeg er en avgjørelse som traff veldig mange, sier hun. Prøysenstjerna lyser over skogen, og etter fredagens snøfall fikk oppsettingen også på plass litt etterlengtet snø. 

- Er det mulig å finne bedre kulisser enn dette?

- Nei. Det blir ikke bedre enn dette, smiler Handegaar.

Til tross for nedbør og glatte veier var Mikkelikskiskogen fullsatt også under lørdagens to forestillinger, og publikum så ut til å storkose seg i vinterværet.Prøysens velkjente barnebok ble publisert for første gang i 1957, og ble senere utgitt som separat bildebok i 1971.

- Det var kjempegøy, sier Anne Lundhagen Skjølås (4) som var på plass sammen med mor Kristine Lundhagen og Kjell Ørjan Rødningsby.

- Alt var gøy. Fine sanger, svarer hun på spørsmål om hva som var spesielt moro under forestillingen, og de voksne var minst like fornøyd.

 - En veldig flott forestilling. Dette er en historie som virkelig sitter igjen fra barndommen, og jeg vil tro at alle har et forhold til "Snekker Andersen og julenissen". Vi får med oss denne historien i en eller annen form hvert eneste år, sier Kristine Lundhagen. 

Med 240 besøkende over 7 forestillinger har Ringsaker teater, sammen med samarbeidspartnerne i Prøysenhuset, trukket nesten 1.650 mennesker til Mikkelikskiskogen i Prøysenland.  

Se bilder fra forestillingen øverst i saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.