– Vi har plass til noen tusen mennesker, så vi håper folk møter opp, sier Bente Ekeberg Bodin på Tingnes Spiseri. Arrangementet er et samarbeid mellom Tingnes og Eventlaget.

Planen er å stenge av området nederst ut mot Mjøsa på Tingnes, og bygge opp en scene mellom kirka og det som tidligere het brukiosken. Det er her konsertene skal skje, og her skal det lages flere grillboder og barer på området.

– Det blir litt som da DumDum Boys var her, sier Bente.

Det skjedde i 2012, under Prøysenfestivalen, som var et framstøt for å gi festivalen større geografisk utstrekning. Den gangen kom det rundt 1200 mennesker til Tingnes, I tillegg kom det et skikkelig regnvær.

Så hvordan fungerte Tingnes som utendørs konsertarena? «Det var kun den harde kjernen av fansen som samlet seg foran scenen», het det i HAs anmeldelse. «Største delen av publikum holdt seg på litt avstand, både for å få bedre oversikt, men kanskje først og fremst på grunn av lydnivået. Slik kunne de sikre seg å skravle videre, ikke minst om sommerværet, som også var seg selv lik.»

I år håper Bente Ekeberg Bodin på enda flere frammøtte, og mye mindre torden og regn.

For sikkerhets skyld disponerer arrangøren et utendørsområde med rom for 6.000, i tilfelle folkevandring og storinnrykk.

Deltar i det som skjer

På Tingnes er spiseriet en deltaker i svært mye av det som skjer. I helgen har søsknene Amb hatt sitt sommershow i Tingnes kulturhus, og mange har benyttet anledningen til å kombinere det med en tur innom spiseriet.

Bente Ekeberg Bodin kan også fortelle om jevnt bra sommerbesøk i spiseriet.

– Jeg er fornøyd, sier Bente. – Men vi ser også at vi er veldig væravhengige. I sommer har vi ikke helt hatt været på vår side. Men noen dager med knallvær gjør en stor forskjell.

Og siden det er juli, er det altfor tidlig å tenke på høstsesongen ennå. Men Bente Ekeberg Bodin legger ikke skjul på at hun har et ønske om å få Ingrid Bjørnov tilbake på Tingnes. Men da blir det innendørs.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.