Det holdt likevel ikke til finaleplass i NM i Revy på Høylandet lørdag kveld. For i år var konkurransen tøff.
De som har fulgt revyfestivalen siden starten i 1983, mener at nivået aldri har vært høyere. Men for Nordbygdarevyen og Per Bekkevold var det likevel en seier å bli uttatt og invitert til å delta på en av de fem kvalifiseringsforestillingene på festivalen. «Misjonæren» var blant de 100 revynumrene som kom gjennom nåløyet, av over 300 påmeldte innslag fra lokalrevyer landet rundt.

Frisk og modig

Nummeret er skrevet av Åge Rendalen, og er en monolog der en litt frustrert mann prøver å gå offensivt til verk overfor kona som har lest seg gjennom boksuksessen «Fifty Shades of Grey», og etter det forlanger litt mer fres og frekkhet innført i det hjemlige samlivet.
Det er en frisk og modig løsning Per Bekkevold presterer, - der han framstår på scenen i det digre sirkusteltet, etter hvert kun iført tigershorts og diverse «hjelpemidler». En ganske stor rollekontrast til dagliglivet som lånekonsulent i Sparebanken Hedmark.

Har fått med seg det meste

- Jeg er kjempefornøyd. Instruktøren ga meg svært gode tilbakemeldinger, og jeg synes da responsen fra salen var tålelig bra, sier en glad og lettet Per Bekkevold, etter sin scenedebut på Revyfestivalen.
Sammen med 13 andre fra gjøglergjengen i Nordbygda, har de tilbrakt festivaldagene i leid hus på Høylandet. Og fått med seg det meste av forestillinger og andre publikumstilbud.
- Vi har hatt det kjempeartig, men forstått at det er høyt nivå på norsk amatørrevy for tida. Og kanskje skjønt litt mer hva juryen vil ha. Nå er vi kjempeinspirert til å jobbe videre, og ser fram mot nye mål, sier Bekkevold.

Nummer 22

Der det første er å sette opp en ny «Bygdesnadder» i Nordbygda til høsten. Det blir den 22. i rekka. Mens de sjølsagt ser fram til 2015 og nytt NM i Revy på Høylandet.
For den vesle bygda i Nord-Trøndelag, der bor ca. 1.300 mennesker, har valgt å ta et friår mellom hver festival. Arrangementet er etter hvert blitt en megaevent, med ca. 10.000 revyelskere innom bygda i løpet av fem dager med tettpakka moro fra morgen til kveld. Der det til slutt kåres norgesmestere i ulike kategorier; beste sketsj, monolog, sceneopptreden, tekst og musikalske innslag. Finaleforestillingen ble i år ledet av det gjenforente radiosuksessparet Are og Odin. Som altså ikke kunne utrope noen vinnere fra Hedmark i år. Men neste gang …?
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.