Telleapparatet sto på 1.178.147  billetter søndag, men fortsatt er dørene oppe for publikum til å se «Troll – Kongens hale» som hadde premiere 1. juledag.

– Dette viser at det nytter, og det forteller at det er masse dyktige filmskapere og historier med røtter i Hedmark, sa sjefen for Østnorsk filmsenter, hamarsingen Terje Nilsen, da han tidligere i høst ble presentert for høstens filmtilbud med svært mange hedmarkinger involvert.

Mange filmer

Nå er tallene nærmest klare for filmåret 2018 – og inne på «Kinotoppen», presentert på filmweb.no, er følgende filmer med hedmarkinger involvert på en eller annen måte:

«Månelyst i Flåklypa», den tredje filmen i stop-motion-trilogien om nasjonalmaskotene gitt oss av Kjell Aukrust, 421.394 billetter solgt.

Hamarsingen Kjetil Ombergs «Norske Byggeklosser» med Anders Baasmo Christiansen, 263.819 billetter.

«Mordene i Kongo» med hamarsingen Asle Vatn som produsent, 117.055 billetter.

«Kutoppen» hvor Unge Ferrari, Stig Joar Haugen, bidrar med stemme til en av sebratvillingene, 114.539 billetter.

«Karsten og Petra» med Oliver Dahl fra Brumunddal som «Karsten», 103.466 billetter.

Henrik Martin Dahlsbakkens «En Affære» med 48.363 billetter.

«Battle», presentert av Asle Vatns selskap Friland, 44.443 billetter.

«Blindsone» med Anders Baasmo Christiansen med 25.456 solgte billetter – og Henrik Martin Dahlsbakkens «Rett Vest» med 10.000 billetter solgt.

I tillegg vises nå hamarfilmen «Troll – Kongens hale» med 29.612  solgte billetter registrert søndag, men som nettopp har hatt premiere og som vil klatre på listene.

LES OGSÅ: Hamar kino pusser opp for 9,5 millioner kroner

Anders-rekord

Et svært sterkt filmår for hedmarkingene i filmbransjen. Men fortsatt ikke i nærheten av rekordåret 2016, da samlet tall for kinofilmer med hedmarkinger involvert var på 1.924.286 billetter.

Her var Anders Baasmo Christiansen i front i filmer som til sammen solgte 1,7 millioner kinobilletter; «Kongens Nei», «Snekker Andersen og Julenissen», «Børning 2» og «Welcome to Norway».

I tillegg dette året solgte fortsatt «Solan og Ludvig – herfra til Flåklypa» som hadde premiere året før – og Henrik Martin Dahlsbakken bidro med actionthrilleren «Cave» og dramaet «Sensommer».

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00