Telleapparatet sto på 1.178.147  billetter søndag, men fortsatt er dørene oppe for publikum til å se «Troll – Kongens hale» som hadde premiere 1. juledag.

– Dette viser at det nytter, og det forteller at det er masse dyktige filmskapere og historier med røtter i Hedmark, sa sjefen for Østnorsk filmsenter, hamarsingen Terje Nilsen, da han tidligere i høst ble presentert for høstens filmtilbud med svært mange hedmarkinger involvert.

Mange filmer

Nå er tallene nærmest klare for filmåret 2018 – og inne på «Kinotoppen», presentert på filmweb.no, er følgende filmer med hedmarkinger involvert på en eller annen måte:

«Månelyst i Flåklypa», den tredje filmen i stop-motion-trilogien om nasjonalmaskotene gitt oss av Kjell Aukrust, 421.394 billetter solgt.

Hamarsingen Kjetil Ombergs «Norske Byggeklosser» med Anders Baasmo Christiansen, 263.819 billetter.

«Mordene i Kongo» med hamarsingen Asle Vatn som produsent, 117.055 billetter.

«Kutoppen» hvor Unge Ferrari, Stig Joar Haugen, bidrar med stemme til en av sebratvillingene, 114.539 billetter.

«Karsten og Petra» med Oliver Dahl fra Brumunddal som «Karsten», 103.466 billetter.

Henrik Martin Dahlsbakkens «En Affære» med 48.363 billetter.

«Battle», presentert av Asle Vatns selskap Friland, 44.443 billetter.

«Blindsone» med Anders Baasmo Christiansen med 25.456 solgte billetter – og Henrik Martin Dahlsbakkens «Rett Vest» med 10.000 billetter solgt.

I tillegg vises nå hamarfilmen «Troll – Kongens hale» med 29.612  solgte billetter registrert søndag, men som nettopp har hatt premiere og som vil klatre på listene.

LES OGSÅ: Hamar kino pusser opp for 9,5 millioner kroner

Anders-rekord

Et svært sterkt filmår for hedmarkingene i filmbransjen. Men fortsatt ikke i nærheten av rekordåret 2016, da samlet tall for kinofilmer med hedmarkinger involvert var på 1.924.286 billetter.

Her var Anders Baasmo Christiansen i front i filmer som til sammen solgte 1,7 millioner kinobilletter; «Kongens Nei», «Snekker Andersen og Julenissen», «Børning 2» og «Welcome to Norway».

I tillegg dette året solgte fortsatt «Solan og Ludvig – herfra til Flåklypa» som hadde premiere året før – og Henrik Martin Dahlsbakken bidro med actionthrilleren «Cave» og dramaet «Sensommer».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.