Først skal byen gjøre seg ferdig med festivaler og storstilt Elton John-konsert, men tro ikke at det stopper med det. Nå er planene for høsten lagt.

─ Vi garanterer sommerstemning og høy allsangfaktor både fredag og lørdag, sier programansvarlig i Hamar kulturhus, Mocci Ryen, som kan avsløre at «Åge Aleksandersen & Sambandet» og «Freddy Kalas» åpner høstsesongen i Hamar kulturhus, fredag 15. og lørdag 16. september.

Samme helg markerer Teater Innlandet Peer Gynts 150-årsjubileum med teaterinstallasjonen «Solveigs 2. sang» i Teater Innlandet scene.

─ Innerst inne har vi nok alle et trøndersk DNA, det er i hvert fall vanskelig å ikke bli frelst når Åge og sambandet leverer fandenivolsk trønderrock fredag 15. september. Og så fortsetter festen dagen derpå for hele familien med Freddy Kalas - Norges utvilsomt største musikalske gledesspreder. Denne kvelden stiller Elsa & Emilie, kjent med musikk fra TV-serien Skam, som support. Og om ikke det er nok kan teaterfrelste oppleve et stormfullt og intenst teaterepos med Solveigs 2. Sang, sier Ryen.

Levende rockelegende

Med utallige priser og utmerkelser er Åge Aleksandersen kanskje det største rockeikonet vi har her til lands. Gjennom 40 år på veien har han og Sambandet perfeksjonert livemusikk til folket og beriket livene våre med klassikere som «Levva Livet», «Lys og Varme», «Dains Me Dæ», «Rio De Janeiro», «Fire Pils og En Pizza», «Deksgutten», «Eldorado», «Rosalita» og mange, mange flere.

Etter fjorårets utsolgte konsert på Royal Albert Hall i London – der de var første norske headliner noensinne – er Åge og hans rockekompani tilbake i storform, «tightere» og mer samspilt enn noensinne. Fredag 15. september er de klare for scenen i Kirsten Flagstad-salen.

Allsangkongen

Allsang blir det også når den selverklærte «Sjefen for fest», Fredrik Auke, bedre kjent under artistnavnet Freddy Kalas, besøker Hamar kulturhus lørdag 16. september.

Kalas tok Norge med storm med sine ekstremt fengende og populære allsanglåter. Med over 110 millioner avspillinger og den 3. mest strømmede norske artisten i Norge i 2015, kun slått av Broiler og Kygo, kan det se ut til at han har klart nettopp det.

Publikum kjenner han kanskje best via låter som «Feel Da Rush» og «Jovial», som alle toppet hitlistene. Sistnevnte låt gjorde «jovial» til det mest søkte ordet på google i Norge i 2016.

Han har toppet salgslistene i Norge flere ganger, spilt på VG-lista, Spellemann, Allsang På Grensen, vært nominert som ”årets låt” hos Spellemann (2016) m.m. Live gjør han stor suksess med utsolgte konserter land og strand, både i Norge og Sverige.

Freddy Kalas er nå aktuell med sin nyeste låt «Gjøre Ingenting» og til høsten inviterer han til familiekonsert i Kirsten Flagstad-salen.

Intenst epos

Det er ikke bare konserter som står på programmet under sesongåpningen i Kulturhuset. Teater Innlandet har også sin første visning av «Solveigs 2. sang», som denne uka har urpremiere på Oslo Nye under Heddadagene 2017. Forestillingen skal på Kulturhusturné i Innlandet til høsten, og lørdag 16. september er det duket for første visning i Hamar kulturhus.

Solveigs 2. sang er Teater Innlandet og NRK Radioteatrets sin markering av Peer Gynts 150-årsjubileum. Gjennom lyd, musikk, film og bilder blir vi med på Solveigs reise for å kvitte seg med minnet om Han som en gang gikk og ba henne vente.

I et rom omringet av tre store skjermer får du oppleve teater på en helt ny måte, fortalt gjennom fotokunst og NRK Radioteatrets hørespill.Dette er en intens, gripende og mørk historie om den store kjærligheten. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.