Eierne Kim Erik Kristoffersen og John Anders Berg sier Fiaten «Tjukken» spiller klart høyest i Norge i sin klasse.
- Det er bare elleve biler på verdensbasis som slår Tjukken med sine 158,1 desibel, sier de to lydentusiastene.
Søndag var bilfolkets dag på Hamar Mart'n. Foruten lydmålingen var det dekkskiftekonkurranse, oppvisning av radiostyrte biler og bilutstilling.
Preben Torvik fra Hamar la seg oppå tjukken da lydtestene startet. Det vibrerte kraftig fra den lille røde bilen da forsterkeren produserte nesten 160 desibel lyd. Torvik viste også fram sin nyeste bil, en Honda del sol. Han har eid bilen i fire uker og har rukket å bruke rundt 20.000 kroner på ny lakk, senking, nye felger, karbonpanser og bøttestoler. Alt for å gjøre bilen så rask som mulig på banekjøring. Broren Magnus var med som passasjer og kameraten Tore Rønning viste fram sin bil, også en Honda, men i fargen knall lilla. Da H-A.no forlot Martnsområdet var det Rønning som lå an til seier i dekkskiftekonkurransen. HA ble utfordret til å ta opp kampen med den raske dekkskifteren, men avslo.

Kjetil Strøm viste fram sin oransje VW Polo, en bil som er gjennomsponset og stylet. Bilen er forvandlet fra grønn til oransje, både utenpå og inni og har et stereoanlegg til 90.000 kroner. I vinter skal bilen bygges om på nytt for å sette inn et enda bedre stereoanlegg. Den oransje poloen får også ny motor, en 1,8 liters turbo fra en Audi A4. Det er ikke rart eier Kjetil Strøm var et eneste stort smil på gressletta ved utstillingsplassen. Han får snart enda flere hestekrefter å kose seg med.
De vanlige aktivitetene vi forbinder med mart'n forløp som normalt selv om søndagen var bilens dag. Elise Stensby prøvde seg på vannsprutkonkurransen og vant overlegent over Ole Martin Jansen og kona Idun Jansen. Idun innrømte etter konkurransen at hun ikke fulgte godt nok med i starten. Og da var løpet kjørt. Liliana og Teodor Ifrim fra Romania besøkte Hamar Mart'n for første gang. Teodor syntes det var gøy på mart'n, men han ville ikke kjøre karuseller.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00