Oppgaven var å vise fram sin egen tolkning av Alf Prøysens låter, og deltakere skulle være født i 1999 eller senere. Programmet søndag kveld besto av fem innslag, med Samuel Massie som programleder.

Målløs vinner

Vinneren av den første utgaven var Christiane Skaug (15) fra Veldre / Gaupen, som sang sin egen versjon av «Lomnæsvisa». Hun var nesten uten ord og tydelig rørt etter ha fått en sjekk på 5.000 kroner, noe som hun slettes ikke hadde forventet.

– Jeg driver en del med sang og synger i ungdomskoret Amazing. Hele familien holder på med musikk, og jeg har vokst opp med Prøysen, forteller hun.

Ved siden av sang spiller hun tverrfløyte. På forhånd hadde hun spilt inn sin versjon av «Lomnæsvisa» på Garageband. Det ble en enkel instrumentering med trommer, gitar og tverrfløyte.

– Sangen handler om ei jente som ikke har det så bra. Hun vil ta livet sitt, men klarer det ikke.

Christiane Skaug kjenner seg igjen i å stå litt på utsiden, og valgte dermed denne visen. En for mange ukjent sang av Prøysen.

FØLG DRØMMEN

Samuel Massie ledet publikum med ledig stil gjennom kvelden, og minnet på hvor viktig det var å følge drømmen.

– Vendepunkt i livet mitt var da jeg sto opp for meg selv og valgte det jeg ville. Prøysen er en stor inspirasjon for meg, sa han.

Flere av deltakere var tydelig også inspirert av dybden i Prøysens tekster. Julie Kvalevaag-Holm (17) fra Brumunddal, hadde valgt «Lille Måltrost».

– Mange av Prøysens sanger handler om mennesker, og gir så mye mening. «Lille Måltrost» handler egentlig om moren til Alf, og mor-barn forhold; « … tre som er flinke og én som er god …».

I tillegg til sangere deltok et ungt jazzband fra Oslo, Matja Madonna. «Å, den som var en løvetann» ble framført i jazzversjon med Zakarias Meyer Øverli (16) på saksofon.

Større neste år?

– Tanken er å utvide dette konseptet, slik at det kan bli en stor utendørskonsert til neste år, forteller Hogne Moe.

– Samuel Massie er en utmerket ambassadør som kan spre dette rundt omkring i landet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.