HAMAR
Natt til mandag vant hans film «Mannen fra Isødet», eller «The Devil's Ballroom», som den heter på engelsk, juryens førstepris på en av USAs viktigste filmfestivaler; Palm Spring International ShortFest Festival and Film Market. Henrik Dahlsbakkens film vant klassen for Best Live Action under 15 minutter og klasseseieren her innebærer at filmen kvalifiserer til å kunne bli plukket som kandidat en Academy Award. Henrik Dahlsbakken sjøl har knapt rukket å fordøye nyheten, da HA ringer og gratulerer.

opptatt heme

- Jeg fikk beskjeden i natt. Jeg ble veldig glad og overrasket, sier den 23 år gamle regissøren, som ikke hadde anledning til å være til stede i California natt til mandag. Han var jo fullt opptatt med sitt nye kortfilmprosjekt, med arbeidstittel «Oppstandelsen» i Hamar. men det ble nok litt oppstandelse.
- En veldig deilig beskjed å få! Dette er den første festivalen filmen vises på. Nå gjelder det å formidle den videre til andre festivaler i USA, sp den blir sett og vist flere steder. Den biten tar Norsk Film seg heldigvis av.
- Hvilke festivaler står på spilleplanen?
- Det er ikke offentlig ennå, men det kommer flere.

250.000 kroner

Palm Springs International ShortFest ble avholdt i Palm Springs, California 19.-25. juni. Foruten den ettertraktete sjansen til å bli Oscarkandidat, får Henrik Dahlsbakken statuett og to tusen dollar i prispenger.
«Mannen i isødet» er delvis innspilt på Svalbard og hadde et produksjonsbudsjett på 250.000 kroner. Skuespillerne er Svein Harry hauge, Melinda Bokeli, Marte Tangen, Batzzorig Chinbayar og Narmandakh Erdenee.
Filmen hovedperson kjemper seg mot Nordpolen. Etter å ha begravd sin siste turkamerat, må en han finne vegen til polpunktet alene. Her må han slåss mot både snøblindhet og fysiske utmattelse, for å nå sitt endelige mål. Mens en voldsom storm er på veg, må han velge mellom ære og berømmelse eller å holde samvittigheten ren. Avgjørelsen han tar, blir fatal og skal komme til å hjemsøke ham resten av livet.
Oscar-statuetten deles ut i februar.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.