Den sympatiske filmen om de volleyballspillende pensjonistdamene fra Hamar når stadig nye høyder. Etter premièren i 2013, har filmen nå fått en ny vår.

I forbindelse med årets Oscar-utdeling, ble filmen vist i Los Angeles, noe som resulterte i positiv omtale i «The Hollywood Reporter».

Regissør Gunhild Westhagen Magnor setter pris på at stadig flere oppdager dokumentarfilmen hennes.

- Det var veldig stas å få så fin omtale i Hollywood. Det er kjempemoro at så mange ser filmen over hele verden. Jeg hadde ikke drømt om at den skulle nå så langt, sier hun.

Magnor deltok nylig på en filmfestival i Mexico, hvor «Optimistene» vant publikumsprisen.

- I løpet av festivalen og den påfølgende turneen ble filmen sett av 50.000 mennesker, sier hun.

Også i Seattle slo filmen an blant publikummerne, som for det meste besto av amerikanere med skandinaviske røtter.

- Det ble både latter, tårer og hjemlengsel, sier Magnor.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.