• LOKALT: Berit Cardas og Lars Anders Tomter spilte Kurt Atterbergs "Suite nr.3 for fiolin, bratsj og strykeorkester".
    FOTO: KRISTIAN EINANG
  • VARIERT PROGRAM: Collegium Vocale var på plass.
    FOTO: KRISTIAN EINANG
  • POPULÆRT: Det var mange som tok turen til Hamardomen og årets festivalåpning.
    FOTO: KRISTIAN EINANG

– Dette var veldig flott. Det er sier Elin Galaasen. Hun var på plass sammen med venninnene for å få med seg den tradisjonelle åpningen av Kirsten Flagstad Festivalen, og det er liten tvil om at arrangørene har funnet et perfekt sted til å holde åpningskonserten.
– Det er et fantastisk flott sted å holde åpningskonsert, og ekstra spesielt var det da vi et lite øyeblikk fikk se sola stikke ut gjennom skyene, sier Anita Evensen. Venninnene var opptatt av å snakke pent om de unge talentene som fikk vist seg fram under onsdagens åpningskonsert.
– Det er veldig artig å høre de unge spille så bra. Jeg tror nok at samtlige i publikum ble imponert, sier Evensen. 

Konsertkvelden ble innledet av Roger Andreassens arrangement «paa Hamars Ruiner»; En framførelse som samtidig introduserte flere av kveldens solister.

Det var trompetist Trond Sagbakken og fiolinist Bjørn Kåre Odde som i år representerte talentene, og begge fikk vist fram sitt talent ved flere anledninger. Festivalprofilen Marianne Beate Kielland så ut til å stortrives i Hamardomen, og demonstrerte samtidig ovenfor årets festivalpublikum at de fremdeles har mye å se fram til. Videre ble programmet krydret ytterligere av solister som mezzosopran Randi Stene, fiolinist Berit Cardas og bratsjist Lars Anders Tomter. Musikkensemblet Mjøsmusikk var som vanlig til stede sammen Collegium Vocale og dirigent Ketil J.B. Belsaas, og sammen sørget de for å servere publikum et variert og underholdende program.

Onsdagens konsert markerte kun startet på det som kommer til å bli en begivenhetsrik helg. Det blir konserter og arrangement i Hedmarksmuseets aula, Romedal kirke og Kirsten Flagstad museet. Ung Opera holder forestillinger på Gregers fra torsdag til lørdag, fredag kveld blir Stortorget klargjort for gratiskonsert med Kringkastingsorkesteret og solister, før festivalen avsluttes på storslagent vis i Hamar domkirke søndag kveld. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.