Den første av fire kvelder i Kulturhuset med Øystein Sunde, var akkurat som man skulle forvente av den folkekjære visesangeren.

Med Meget i sløyd

Sunde stiller opp i Kulturhuset med et knippe utrolig fremragende og profesjonelle bluegrass-musikere i ryggen. Du skal være kjapp i svingene for å holde følge med en av verdens beste gitarister, men nei da, Meget i sløyd var ingen sinke. Med sine banjoer, mandoliner, slidegitar, kontrabass, trommer og felespill, ga de musikken et fint og organisk preg.

De fire karene introduserte visesangeren meget så elegant, og showet var i gang.

Det hele startet litt trått, med litt flat, tom lyd og musikere som måtte kvikne til bittelittegrann fra høstdvalen. Dog tok det ikke lang tid før både lydteknikeren, Øystein Sunde og bandet hadde funnet sin plass i den absurde og vittige verdenen som ble presentert av tekstforfatteren, og åpenbart for oss i publikum.

Din tullete og grove onkel

Sunde går inn i en rolle som den tullete og litt grove onkelen din, og alt som skjer føles nært og personlig. Han har en fantastisk evne til å presentere hele showet som en fortelling, med et nytt kapittel for hver sang. Mellom låtene er det alltid skøyerstreker og tullprat, samtidig som at Sunde sier noe relevant til lyrikken. Hos den fullsatte salen satt latteren løst, og folk var helt klart underholdt av alle de rare, vittige og absurde observasjonene Øystein Sunde har kladda ned.

Er ikke bare morsom

Spøking og tulle-tekster er ikke det eneste som rant ut av visesangeren på konserten i Kulturhuset. Øystein Sunde gjorde seg sårbar og spilte vakre, melankolske sanger som «Da jeg var en liten gutt». Nummeret var sart, og låt utrolig nydelig sammen med Meget i sløyd, som viste at de ikke bare kunne spille fort, men også harmonisk og følsomt.

Variert og folkelig

Konserten var en spennende affære, som aldri ble ensformig eller kje. Sunde spilte både med og uten band, og det var flott å høre på uansett. Konserten i Kulturhuset var variert, folkelig, og manglet verken gitarspell eller sjel.

Terningkast:5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.