Boken kom ut i vår, men ble for noen dager siden tildelt en av Prøysenprisene, nemlig Teskjekjerringprisen 2016. Da passet det ekstra bra at de to forfatterne tok seg en tur til Gravdahl. Over 40 barn var til stede, og så ut til å kose seg ordentlig i samtale med de to forfattere.

populære tegninger

Haddy Njie og Lisa Aisato berettet om sin barndom, om å være søstre, og hvordan de ble lest for og hadde tilgang til all slags litteratur helt fra da de var små.

Kine Lindstad hadde med sine to sønner, og syntes det var et flott arrangement:

– Det var veldig fint å høre om deres barndom, og hva slags forhold til har til bøker. Det var rett og slett inspirerende, sier hun.

Barna hennes var mest imponert over tegningene som Lisa Aisato laget for forsamlingen. Nias Lindstad Håberg (9) tegner en del selv, og fikk noen gode tips. Broren Lukas (6) synes det var morsomt å høre at Haddy måtte dele alt godteri hun fikk med lillesøster Lisa.

Også Ole Wiken Rørvik (8) likte spesielt godt tegningene.

– Jeg tegner selv, og har vært på tegnekurst. Nå fikk jeg noen tips om hvordan jeg kan tegne øyne, forteller han.

boken og en nattasang

Haddy og Lisa viste bilder fra da de var små, og forklarte hvordan det å lage historier alltid har vært en del av oppveksten.

– Jeg fortalte til og med historier når vi syklet, slik at Lisa skulle holde tempoet for å kunne følge med på fortellingen, sa Haddy.

Mens Haddy fortalt, var Lisa ofte opptatt av å tegne, og synes hun har vært heldig som får lov til å tegne på heltid.

Det var Haddy som hadde ideen til boken, for som barn tenkte hun allerede mye på alt det skumle som kunne skje, og det kunne være vanskelig å få sove.

-Men uansett så følger årstidene hverandre, det var noe trygt å tenke på.

Samlingen ble avsluttet med en video, hvor tegningene vises og teksten er sunget inn, med melodi av Ørnulv Snortheim. Denne slo riktig godt an, og både store og små vugget i takt. At det er en godnattsang var det ingen tvil om, barna roet seg ned og det var faktisk noen som fikk seg en liten blund.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.