• NYE STJERNER: Oliver Dahl (6) fra Brumunddal og Alba Ørbeck-Nilssen (5) er på plass i Ungarn.
    Foto: Cinenord Kidstory/Orbital Strangers
  • SUKSESS: Bøker og filmer er en suksess. Karsten og Petra ble spilt av Elias Søvold Simonsen og Nora Amundsen, men de er nå byttet ut.

Allerede i 2014 beregnet en NRK-journalist «Karsten og Petra»-butikken til å ha omsatt for mer enn to hundre millioner. Den gang var tretti bøker gitt ut, og tre filmer vist på kino. Etter det har nok en «Karsten og Petra»-film blitt vist – og filmene har til sammen solgt flere enn en million kinobilletter.

Elias Søvold-Simonsen og Nora Amundsen heter barna som for de fleste er kjent som «Karsten» og «Petra», både på kino og på TV. Men nå er disse byttet ut, rett og slett fordi serien handler om to barn som går siste året i barnehage – og da er både Elias og Nora blitt for gamle.

TV og film

Nye i rollene er Oliver Dahl (6) fra Brumunddal og Alba Ørbeck-Nilssen. Begge er nå på plass i Ungarn på jobb. Som filmstjerner. De skal spille inn tjue TV-episoder for NRK Super og en helt ny spillefilm, «Karsten og Petra ut på tur». Filmen har et budsjett på drøyt tjue millioner kroner og fikk nylig tilskudd på seks millioner kroner fra Norsk filminstitutt.

Slik er spillefilmen presentert: «Høstferien nærmer seg og Karsten og Petra sammen med familier skal ut på tur i fjellet. På turen får de mange spennende villmarksopplevelser, men det viktigste for Karsten og Petra bli å spleise Petras mamma med Aksel, en veldig kul aktivitetsleder som de møter på veien. Alt går selvsagt ikke etter planen, men de tar med seg noen viktige lærdommer om kjærlighet, familie og fjellvettregler.»

Spente

NRK var på plass på Gardermoen da Oliver og Alba og resten av filmteamet reiste til Ungarn og innspillingsjobb, og reporteren fortalte at barna naturlig nok var spente.

– Jeg lurer på hvordan filmen ser ut, og hvordan jeg blir å se på kino og sånn, sa Oliver.

– Jeg syns det er litt spennende når jeg skal starte med det, for da vil jeg være på tv, sa Alba.

I en mail fra distributøren «Sharing» forteller pressekontakt Monique Sjøberg at filminnspillingen startet 15. februar, at opptaksperioden for filmen og tjue TV-episoder er satt til seks måneder totalt – med pauser innimellom og lang sommerferie.

De første fem ukene i Budapest er det innspilling av interiørscener, blant annet fra barnehagen, som står på programmet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00