Ved 18-tiden begynte teltet sakte, men sikkert å fylles opp. Rundt et av langbordene finner vi en lystig gjeng som alle har plukket ut passende antrekk for anledningen.

– Jeg har kjøpt klærne mine på nett, men hun her har kjøpt ekte drakt i Kitzbühel, sier Cathrine Karlsen og peker på venninnen Merete M. Ueland som sitter rett ved siden av.

Også Pia Amb er kledd i tysk-østerrikske klær denne kvelden. Hun mener helgas Oktoberfest er akkurat det en by som Hamar trenger i høstmørket.

– Det er et helt fantastisk bra tiltak! Det må skje slike litt større ting i Hamar også, sier hun.

Hektisk, men i rute

Bak serveringsdisken finner vi tre ishockeyforeldre som alle er på plass som frivillige fra Storhamars unge og lovende G16-lag. De tre forteller om god stemning i løpet av festens første timer.

– Hva selger dere mest av?

– Øl!

Ronny Kongstorp gliser bredt bak disken, før han presiserer at det går mest i fatøl, samt noe IPA og Weissbier.

Noen meter unna går arrangør Espen Bjørkheim rundt og snakker aktivt i telefon. Selv om det meste er oppe og går, er det alltids noe som må ordnes og arrangeres. Han tar seg likevel tid til en liten prat med HA.

– Alt har gått bra hittil. Det er godt å være i gang, selv om det er hektisk!

Bjørkheim forteller om godt billettsalg begge dagene. Denne fredagen er det forhåndssolgt 750 billetter.

– Det blir nok 1.000 personer i teltet her i løpet av kvelden. Lørdag regner vi med å fylle opp hele teltet med 1.500-1.600 gjester. Da blir det fullt, sier han.

Ompamusikk hele helga

Arrangørene i Eventlaget tilbyr 15 ulike ølsorter, i tillegg til diverse mat inspirert av alperegionen. Musikk slipper man heller ikke unna. På plakaten finner man mer eller mindre kjente navn som Oslo Blåseorkester, DJ Lederhosen og DJ Tirol.

– Oslo Blåseorkester blir et av høydepunktene. De spiller coverlåter i ompaforfatning, sier Bjørkheim – og lover underholdende opptredener fra scenen.

Lørdag ettermiddag fortsetter Oktoberfesten med blant annet ølkurs og enda mer musikk.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00