Ole Edvard Antonsen satte spor etter seg i Kautokeino i sist helg. Han og hans band holdt konsert i kirka og framførte en egen joik.
Det syntes ikke menighetsrådet i Kautokeino noe om, skriver nrk.no.
- Jeg var til stedet under konserten, og ble både sjokkert og såret, sier leder i menighetsrådet i Kautokeino, Inga Gunhild Buljo Kemi, til NRK.
- Vi tillater ikke joiking i kirka. Det er ikke en naturlig del av det kristne livet, slik vi ser det, sier Kemi, og viser til menighetsrådets bestemmelser for utlån av kirka. Der kommer det fram at joiking ikke er tillatt i menighetsrådets kirker.
- Vi må stramme inn våre rutiner når det gjelder utlån av kirken. I framtiden vil det nok bli vanskeligere å arrangere konserter der. Om det blir tillatt i det hele tatt har vi ikke bestemt oss for ennå, men det vil bli problematisk å overbevise meg til den slags, sier Kemi.

Ole Edvard Antonsen synes det er trist at menighetsrådet reagerer som de gjør.
- Konserten jeg holdt heter «Musikalske landskap» og beskriver mine musikalske opplevelser av ulike kulturer. Innslaget de reagerte på er ikke en joik, men jeg prøver å illustrerer et uttrykk jeg synes er flott. Det er ment som en hyllest til den samiske kulturen, Finnmarksvidda og Finnmark, sier han.
Ole Edvard sier at han respekterer menighetsrådets synspunkter, men at han ikke har forståelse for reaksjonene.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.