- Festspillene i Elverum har vært en institusjon jeg har hatt et forhold til gjennom hele mitt kunstneriske liv, og spesielt fra første gang jeg var solist med Ungdomssymfonikerne i 1976, sier Ole Edvard Antonsen i en pressemelding Festspillene har sendt ut.

- I tillegg til å ha vært en ivrig publikummer under de aller første festspillene, har jeg i en årrekke vært deltaker på Ungdomssymfonikerkurset, solist, kammermusiker, dirigent med ulike ensembler, pedagog med mer. Det er derfor med stor entusiasme jeg har takket ja til å være kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum fra 2016, nøyaktig 40 år etter min første solistoppgave med Ungdomssymfonikerne, og jeg gleder meg til å samarbeide med de ulike aktørene i årene som kommer, sier Ole Edvard Antonsen.

- Vi er svært glade for at Ole Edvard Antonsen har takket ja til oppdraget som kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum. Han er en av Norges mest kjente musikere og har et internasjonalt publikum, samtidig som han har lokal forankring. Vi er sikre på at Ole Edvard Antonsen vil bidra til å gi Festspillene i Elverum et videre løft, sier styreleder Bjørn Gudbjørgsrud.

Takker

Vertavo strykekvartett takker for seg, etter 15 år som kunstneriske ledere.

- Vi takker for 15 fantastiske år sammen med Festspillene i Elverum. Dette har vært tilfredsstillende og inspirerende arbeid, og suksessen gir energi til å gyve løs på nye, ambisiøse prosjekter fremover, sier Bjørg Lewis (Vertavo).

- Festspillene i Elverum er svært takknemlige for den flotte jobben Vertavo har utført i alle disse årene. De har klart å løfte festivalen til å bli en aktør på den internasjonale arenaen, sier daglig leder Ørnulf Ring.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.