4,5 prosent alkohol og 29 kroner boksen er nøkkeltallene. Ølet er tilgjengelig i dagligvarehandelen. At det i alle fall er en forskjell rent utseendemessig er det ingen tvil om. I motsetning til den svært transparente pasteuriserte og filtrerte pilsneren vi kjenner fra Ringnes, er dette ølet «grumsete» og klart mindre polert i stilen.

Det er ikke veldig tunge luktinnrtykk å snakke om fra dette ølet. Det er en svakt, svakt fruktig lukt av korn i nesen. Så jeg setter umiddelbart min lit til at den grønne ølopplevelsen fra Ringnes først og fremst skal levere på smak.

Det gjør den ikke. Pilsneren føles for meg kneppet bitrere enn standardpilsen, men ellers har den en lignende smaksprofil med nokså anonym og nedtonet maltkarakter. Ringnes skriver på boksen at de har beholdt rester av humle og gjær og malt i ølet for å gi den som drikker en råere ølopplevelse. Jeg må bare si at dette var relativt langt fra en rå ølopplevelse for mitt vedkommende. Snarere tvert imot var det en helt grei pils-i-sola-opplevelse, men intet øl jeg kommer til å gå rundt å huske for noe som helst spesielt eller særegent.

Det blir dermed et nokså personlighetsløst øl som du kan pælme nedpå uten særlig motstand. Og det er jo ikke dit norsk ølkultur har vært på vei de siste årene. Ringnes ufiltrert og økologisk pilsner vil, som den tradisjonelle pilsen på den velkjente «gullboksen» ikke skremme bort noen. men den vil heller ikke åpne noen nye øyne for godt øl. Det er først og fremst en helt grei pils. Og stort mer er det ikke å si om den.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.