Ølet vårt er brygget rett borti gata, av bryggerimester Jeremy Metzger, som står bak Basarenes Talas-øl.

Nå er endelig ølet hans å få kjøpt på flaske i butikk. Jeg tok med meg Tropical ale og Blond hjem, og det er den første jeg tester primært denne fredagen. Den andre skal jeg såvidt sveipe bortom.

Talas Tropical ale kommer på engangs halvlitersflaske, holder 4,7 prosent og koster helt ublu 67 kroner. Det er i utgangspunktet en american pale ale, men humlet og smakssatt dit at den har et tropisk preg av frukt. Den er brun og fyldig å se på, og luktene stikker avgårde med nesa di så fort du bikker den over glasskanten. Masse mango og tropefølelse. Smaken følger ølet gjennom ganen din og, det er mye av alt og ølet føles kjempefriskt. Egentlig et perfekt «sommerøl», men også en deilig vintervarmer nå på den stussligste tida av året. Det er karaktersterkt og kan bli litt enten eller. Jeg liker det veldig godt, og synes bryggeren har lykkes i å ta fram nettopp en tropisk ale.

Jeg drakk også Blond fra Basarenes Talas-serie. Det er et langt mindre vellykket øl. Til å være en blond var det mørkt som en mørk lager, og smakskarakteren minnet meg mer om en litt moderat humlet, tørr american pale ale enn en belgisk-inspirert blond-type. Den ville ikke stått seg til mer enn en treer på min terning.

Tropical ale, derimot, er en vinner. - Det bør være godt til den prisen, sa damen i kassa. 135 kroner for to øl er blodpris. Talas-ølet er for dyrt, det er det største problemet med det. Jeg skjønner problemet med lavt volum og kostnader. Men lell. Nesten 70 kroner for en butikkhalvliter tror jeg skremmer unødig mange bort. Jeremys Tropical ale fortjener et langt større publikum. For den er veldig god.

Talas Tropical ale

Basarene

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.