Rema 1000 har jo fått mye kjeft for sine ølprioriteringer i det siste. Noe av det som har dukket opp i hyllene hos butikkjeden, er en serie brygg fra E.C. Dahls. Det en gang så trønderske bryggeri som jo nå egentlig er Ringnes.

Reina saison og et par andre nye E.C. brygg er tatt fram i samarbeid med Brooklyn Brewery i New York. En pol-IPA er blant bryggene. Men den vi drikker denne uken er en 4,6-prosenter til 35 kroner flaska i dagligvarehandelen.

Reina-navnet har bryggeriet tatt fram som en hyllest til det gamle arbeiderstrøket rundt det som var E. C. Dahls bryggeri i Trondheim. Så er det store spørsmålet da om også smaken på ølet føles som en hyllest til gamle slitere.

I glasset synes jeg umiddelbart ved skjenking at ølet har en litt mørkere farge enn vi kanskje er vant til fra mellomeuropeiske, gode saisonøl. Ølet skummer helt moderat, og det florlette skummet synker fort sammen og åpenbarer overflaten. Det er brukt byggmalt og karamellmalt i ølet, og det er nok med på å gi noe av den litt søtere, litt rundere smaken dette ølet har enn det jeg gjerne normalt definerer som en saison. Det er et ørlite hint av karamell baki der.

Jeg savner den lette, fruktige friskheten som i alle fall jeg forbinder med en god saison. Dette er et helt greit matøl til sommerens grillmat for eksempel, men som en real forfriskelse i sommervarmen synes jeg dette ølet faller gjennom. Gjæringen på belgisk gjærstamme greier ikke å bringe nok av det jeg leter etter, men ikke helt finner i dette brygget.

Det er plenty god saison der ute, ikke minst på Vinmonopolet. Trøndervarianten funker ikke helt for meg, og havner midt på treet på terningen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.