Jeg fikk så akutt lyst på en IPA, så jeg plukket med meg en av de flaskene som er igjen etter Vinmonopolets spesialslipp 31. mars. Der var det mye dyrt og spesielt, og her i HAs ølspalte har jeg forsøkt å trekke fram de mer moderat prisede eksemplene.

I dag drikker vi en engelsk IPA fra Siren Craft brew. Og moderat og moderat Fru Blom, den koster 67 kroner for en 0,33. Da får du et 5,6 prosent sterkt øl.

Inspirasjonen for dette brygget er amerikansk vestkyst. Rødbrun og fin å se på er den, og lukter veldig gjenkjennelig av vestkysthumlesorter gjør den også. Sound wave har bryggeriet kalt denne IPAen og det navnet er nok ikke valgt uten grunn. Her skal man føle californisk bølgeskvulp når man drikker sin øl. Og det gjør man. Her er det rikelig med tropisk frukt, nektar og syrlighet i smaksbildet. Jeg opplever denne IPAen som veldig lett, og mer frisk og syrlig enn bitter. Avslutningen er temmelig kort.

Dette er en helt ålreit og fin sommerlig India pale ale som ville funket ypperlig å sette fram til grillmaten på sommerfester i hagen. En pris på nærmere 70 kroner per flaske gjør det temmelig uaktuelt.

Det finnes langt bedre, og mer komplekse, IPA-varianter å leske seg med, denne scorer først og fremst på den lettdrikkelige sommerfølelsen.

Siren Craft Brew, lokalisert i Berkshire i England, er et ungt bryggeri. Det ble startet i 2010, og Sound wave IPA er et av standardbryggene deres. I tillegg har de også andre IPA-varianter som tilbys som sesongbrygg. En frokoststout, en tørrhumlet berlinervariant og en pale ale er blant de andre kjernebryggene i virksomheten deres.

Jeg finner Sound wave IPA helt ålreit. Det er en lett og god IPA, men den forsvarer ikke å være et spesialøl til nær 70 kroner flaska.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.