Vi fortsetter vår lille rekke med tester av øl fra norske småbryggerier som for tiden er tilgjengelige hos Vinmonopolet i Hamar.

Denne fredagen setter vi en halvliter fra Inderøy Gårdsbryggeri på bordet. Svinpæls heter den, og det er en belgisk trippel-type. Prisen er stiv; 85 kroner for ei flaske.

Litt om bryggeriet. Det så sin spede start i 2004, og har gradvis blitt bygget opp til å i dag kunne brygge 20 ulike øltyper. Sju av dem er sterkøl. Bryggeriet ligger utenfor Steinkjer i Trøndelag. I år utvider også bryggeriet foretaket sitt med et eget spisested.

Så til ukens øl. Svinpæls, som har fått navnet sitt som en hyllest fra bryggeriet til norske husdyr, er på 6,7 prosent. Belgiskinspirert øl er alltid av interesse hjemme hos meg, så derfor var jeg spent da jeg skjenket Inderøy-ølet ned i glasset mitt. Ølet er ufiltrert og upasteurisert. Med det samme det treffer glassbunnen, frigjør dette ølet en eim av fruktighet. Et hint av krydder gjør at jeg får litt julefølelse. Ølet føles leskende og friskt, men jeg greier samtidig ikke helt å fri meg fra at det mangler litt den kompleksiteten en sterk og kraftig belgisk trippel skal ha for å nå helt opp. Piktogrammet bak på flasken viser halv sirkel med sødme, og det er i alle fall ikke å ta i. Her er sødme nok, og kanskje vel så det.

Inderøy lager en helt OK trippel, men jeg strekker meg ikke lenger enn til en firer fordi jeg synes det mangler litt på at de er helt der de skal være med dette brygget. Når prisen da samtidig bare mangler 15 kroner på hundrelappen, så er det lov å være ekstra kritisk.

Det er mye spennende lokalt brygg hos polet nå, og uten å røpe hvor vi drar videre kan jeg love norsk småbryggeri også i neste fredags ølspalte i HA.

Svinpæls

Inderøy Gårdsbryggeri

TERNING: 4

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.