Hansa har lenge vært noe av en vinner i nisjemarkedet i dagligvarehandelen med sin gode white IPA. Etter min mening et av de aller beste butikkjøpene i øl-Norge.

Nå lanserer Nøgne Ø en polvariant av white IPA. Solgløtt kaller de den. Ølet kommer på halvlitersflaske og koster 70 kroner. Alkoholprosenten er på 6,5. Vi snakker helt standard overgjæret aleprosess.

Som sagt liker jeg Hansa sin white IPA veldig godt. Så jeg var veldig spent på hvordan et par prosent ekstra og Nøgne Ø sin takning på stilen ville bli. Nøgne Ø er generelt et bryggeri man har, og har lov til å ha, visse forventninger til.

Med en bitterhetsskala på 40 IBU er IPA-innslaget i Solgløtt ganske merkbart. Der butikkhansaen føles mer som et hveteøl med en tvist, føles Solgløtt kanskje mer «komplett» og robust. Det lukter friskt og godt av tropefrukt og humleherligheter. Fargen er gulbrun og ølet er – til ufiltrert å være – nokså transparent. Når man tar et øl opp til 6,5 volumprosent så får det udiskutabelt større muskler. Og det merkes i dette ølet.

Her finnes rikt av egenskaper som gjør det til et matøl med bredt anvendelsesområde. Og som et sommerøl, jeg misliker begrepet fordi det er befengt med boksblask som nordmenn tyller i seg, er dette helt ypperlig. Det er friskt og det er veldig godt.

Nøgne Ø leverer en white IPA som scorer høyt hos meg. Det er et realt terrasseøl av høy kvalitet, og det er et supert grilløl til den årstiden som vi nå endelig er på tur inn i. Ølet er i Vinmonopolets partiutvalg, så gudene vet hvor lenge det blir tilgjengelig. Men det er mulig Nøgne Ø burde brygge det i sitt standardsortiment. kanskje til og med prøve seg på en butikkvariant og?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.