Det ble sluppet mye spesielt og relativt kostbart øl. Jeg har valgt ut en amerikansk stout som koster hundrelappen. Og som faktisk er verdt pengene.

Ølet leveres på 0,65-flaske, holder 7 prosent og koster 100 kroner. Det er jo litt penger for ei ølflaske, men da må vi se litt nærmere på hva man faktisk får her.

Og det er litt av en helaftens nytelse. Pelican Brewing byr på en utrolig rik og robust stout som ligger svart som nattvaktskaffe i ølglasset. Tsunami-stouten har en veldig fin kombinasjon av å være kremet, men samtidig føles rustikk og med tydelige «slitekanter». Det er rause mengder kaffesmak i brygget, og rik, mørk karakter av røstet malt. Ølet har en flott fylde uten at det føles søtt eller tungt, det bare ligger godt i glasset og glir like godt gjennom ganen på tur ned gjennom en flott ølopplevelse.

Jeg er glad i god stout, og denne må jeg bare si at jeg synes er noe av det bedre jeg har drukket på veldig lenge. Den skal nytes i små slurker, slik at man kan kose seg med all kompleksiteten og alle smaksvalørene som ligger lagvis i dette ølet.

Pelican Brewing ligger nærmest bokstavelig talt på stranda i Pacific city oppe i Oregon, på den amerikanske stillehavskysten. Det ble startet i 1996 og har vært med på oppturen som en del av mikrobryggerirevolusjonen. Det er foreløpig lite å hente fra Pelican på det norske Vinmonopolet, men det bør det være all grunn til å gjøre noe med. Tsunami export stout brygges året rundt av Pelican. Og den er så god at den tvert burde gjøres tilgjengelig for et bredere ølpublikum. Jeg triller en sekser og var aldri i tvil om den. Dette er et knallgodt øl.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.