Ikke sjelden lander jeg med en IPA. Både fordi jeg liker ølsorten, men også fordi jeg ofte får en veldig god en hos Amundsen.

Denne fredagen har vi et veldig fint eksempel på god kvalitet til en fornuftig pris. Amundsens Ink & Dagger modern day IPA, intet mindre, kommer på 0,33-boks fra Vinmonopolet. Den holder 6,5 prosent og koster sympatiske 34 kroner. Boksen er av typen der du kan trekke av hele lokket og drikke den nærmest som av et glass. Jeg er moderat begeistret for løsningen, så jeg spanderte et glass på min. Men her er det mulighet for en lettvin løsning etter skituren i hytteveggen i påsken, altså. Ølet er i polets basisutvalg og dermed godt tilgjengelig.

Like sterkt som de tatoverte fargene på selve boksen går i synet ditt, så slår den superfruktige lukten av IPA imot deg med det samme du trekker av lokket. Her er det auser med sitrus og furunål. Ølet har en klassisk oransjebrun farge og en relativt beskjeden skumtopp som synker fort sammen og avslører overflaten med den nydelige lukten. Ølet har en fruktig og fin aroma og en lett kropp. Dette er ikke en tung murstein av en IPA, men snarere en sommerlig og lystig en.

Humlebitterheten er absolutt til stede, men om jeg skal trekke for noe så føles ølet kanskje litt i korteste laget. Ikke desto mindre har Amundsen brygget en folkelig og bred IPA som jeg trur de skulle kunne treffe markedet godt med nå som dagene bare blir lysere og lengre. Ink & Dagger Modern day IPA er som skapt for årstiden, og med en pris som også absolutt er akseptabel har dette bokstappede oslobrygget etter min mening gode forutsetninger for å bli en vinner.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00