Ikke sjelden lander jeg med en IPA. Både fordi jeg liker ølsorten, men også fordi jeg ofte får en veldig god en hos Amundsen.

Denne fredagen har vi et veldig fint eksempel på god kvalitet til en fornuftig pris. Amundsens Ink & Dagger modern day IPA, intet mindre, kommer på 0,33-boks fra Vinmonopolet. Den holder 6,5 prosent og koster sympatiske 34 kroner. Boksen er av typen der du kan trekke av hele lokket og drikke den nærmest som av et glass. Jeg er moderat begeistret for løsningen, så jeg spanderte et glass på min. Men her er det mulighet for en lettvin løsning etter skituren i hytteveggen i påsken, altså. Ølet er i polets basisutvalg og dermed godt tilgjengelig.

Like sterkt som de tatoverte fargene på selve boksen går i synet ditt, så slår den superfruktige lukten av IPA imot deg med det samme du trekker av lokket. Her er det auser med sitrus og furunål. Ølet har en klassisk oransjebrun farge og en relativt beskjeden skumtopp som synker fort sammen og avslører overflaten med den nydelige lukten. Ølet har en fruktig og fin aroma og en lett kropp. Dette er ikke en tung murstein av en IPA, men snarere en sommerlig og lystig en.

Humlebitterheten er absolutt til stede, men om jeg skal trekke for noe så føles ølet kanskje litt i korteste laget. Ikke desto mindre har Amundsen brygget en folkelig og bred IPA som jeg trur de skulle kunne treffe markedet godt med nå som dagene bare blir lysere og lengre. Ink & Dagger Modern day IPA er som skapt for årstiden, og med en pris som også absolutt er akseptabel har dette bokstappede oslobrygget etter min mening gode forutsetninger for å bli en vinner.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.