• 6_Bilde?6_Bilde

Litt smålei av tungt, mørkebrunt og søtt etter jula? I markedet for noe friskt du kan nyte kjøleskapskaldt på nyttårsaften? Jeg går ut av ølåret 2016 med Kristall weissbier fra Erdinger. Ikke er den en nyhet og ikke er den revolusjonerende på noe vis.

De to dominerende aktørene på weissbier-markedet er Paulaneren og Erdingern. Du kjenner sikkert begge godt. Friske, deilige brygg fra Bayern. Jeg har for øvrig drukket Paulaner til svineribba i år, og synes det er langt å foretrekke framfor søte, tunge juleøl.

Men nok om det. I dag skal det handle om Kristall fra Erdinger. Tilgjengelig i polets bestillingsutvalg for litt over femtilappen, eller – om du er en svipptur over svenskegrensa – i salg hos Systembolaget for kroner 23,50. Alkoholinnholdet er på 5,3 prosent.

Det lyse, gulbrune ølet er dønn gjennomsiktig og klart, og sender store bobler av kullsyre opp til overflaten. Kristall lukter også av frukt, men mye mindre enn for eksempel nevnte Paulaner. Den har litt den der brødaktige følelsen som gjør at jeg alltid tenker litt på Champagne når jeg drikker en Kristall. Det er litt samme følelsen; masse friskhet og perlende følelse.

Og det er selvsagt derfor jeg også trekker den fram inn mot nyttårsaften. Et lite glass Kristall er et utmerket velkomstglass til gjestene dine når de kommer, en morsom vri på all velkomst-Cava som blir servert lørdag kveld. Og den er et like godt alternativ som drikke til nyttårskalkunen, eller som et godt glass etterpå, for liksom å feie siste runde av etegilde ut av kropp og skrog. Det er ølets sjampis, rett og slett.

Takk for at du leser ølspalten i HA. Godt nytt ølår ønskes. 2017 kommer garantert til å by på mye spennende drikke.

Kristall weissbier

Erdinger

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.