Nå lanseres Eipc mojo American pale ale som en nyet hos Vinmonopolet.

Bryggeriet skriver bak på boksen at de ønsket å ta ølet tilbake til et klassisk no-nonsense amerikansk pale ale. Resultatet er blitt en 5,5 prosent sterk sak som de presenterer i 0,33-boks med sånn helt lokk som du trekker av. Og drikker fra boksen. Eller skjenker i et glass. Prisen er 45 kroner.

På tur ned i testerens drikkeglass legger jeg merke til to ting. For det første den fine gyllenbrune fargen ølet har. For det andre at det lukter mye fruktighet. En APA har klare likhetstrekk med en IPA, men gjerne med annen form for bitterhet eller tørrhet i avslutningen. Dette ølet er også relativt bittert, men ikke med den klassiske amerikanske vestkysthumlestilen som nordmenn har lagt sin elsk på. Dette har en tørrere form for bitterhet, med mer preg av furunål.

Det er et godt leskende øl, og det vil være et enda bedre grilløl når du har en feit burger liggende og svette over kullet. Fruktigheten og den tørre bitterheten gjør at ølet får fine mategenskaper. Prismessig er det selvsagt i overkant å sette fram øl til 45 kroner boksen på grillfesten. Men når du sitter der alene og bare vil kose deg, så er jo det noe du fint kan ta deg råd til.

Amundsen bryggeri har nå sju ulike boksøl inne hos Vinmonopolet. Tre av dem er IPA-varianter. Så det er mye humle på boks å velge ifra oslobryggeriet. Jeg vet ikke om de tilbyr dette fra fat, men sortimentet på kran i puben i Oslo sentrum varierer så det kan være at det dukker opp. Verdt å sjekke opp for ølinteresserte på bytur.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.